Министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зариф разкритикува

...
Министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зариф разкритикува
Коментари Харесай

Иран: В Белия дом управлява хулиган

Министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зариф разкритикува решението на Съединени американски щати за налагане на наказания на съдиите от Международния углавен съд (МНС, седалище в Хага). Според ръководителя на иранското външно министерство МНС е бил в епицентъра на шантажа от „ беззаконна тайфа, представяща се за дипломати “, предава EA Daily.
„ Международният углавен съд сега е изнудван от беззаконна тайфа, представяща се за дипломати “, написа Зариф на своята страница в туитър, оповестява Техеран таймс.
„ Какво още е належащо на интернационалната общественост, с цел да се разсъни и да разбере какви са следствията от умиротворяването на един гамен? И кого още би трябвало да стартират да тероризират Съединени американски щати, преди умиротворяващите (хулигана) да схванат, че те може да са идващите? “, зададе риторически въпрос външният министър на Ислямската република.
Преди това държавният секретар Майк Помпео, министърът на защитата Марк Еспър и генералният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар, след заповеди на президента Доналд Тръмп, оповестиха в четвъртък, 11 юни, че Вашингтон ще откри ограничаващи ограничения против членовете на МНС за следствие на хипотетични военни закононарушения на Съединени американски щати в Афганистан.
Тръмп подписа заповед за блокиране на финансовите активи на чиновниците на МНС и възбрана за влизане в Съединени американски щати.
„ Действията на МНС нарушават правата на американския народ и заплашват да нарушат нашия народен суверенитет. МНС е основан, с цел да подсигурява отговорността за военни закононарушения, само че на процедура това беше безотчетна и неефективна интернационална администрация, която тормози и заплашва жителите на Съединени американски щати “, се споделя в изказването на Белия дом.
Администрацията разгласи извършените от Съда следствия за „ политически стимулирани “. Освен това Белият дом се оплака от корупция на най-високите равнища в МНС.
Генералният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар, разяснявайки подписаното разпореждане, съобщи въздействието на Русия върху МНС.
„ Съединените щати в никакъв случай не са се съгласявали с юрисдикцията на МНС; също така ние сме обезпокоени, че непознати сили, като Русия, въздействат на МНС в собствен интерес “, сподели той пред кореспонденти.
Майк Помпео назова интернационалния съд в Хага „ неефикасен и подкупен “. „ Няма да оставим това по този начин, тъй като нашият народ е застрашен от кенгуру съд (английски израз за подигравка на правосъдието) “, съобщи ръководителят на американската дипломация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР