Министърът на Външните работи Екатерина Захариева заяви в „Здравей, България“

...
Министърът на Външните работи Екатерина Захариева заяви в „Здравей, България“
Коментари Харесай

Захариева: Нямам против да има база на НАТО у нас

Министърът на Външните работи Екатерина Захариева съобщи в „ Здравей, България “ по NOVA, че като човек, който мисли за националната сигурност на България, няма нищо срещу в страната ни да бъде построена база на НАТО.

Тя обаче акцентира, че такова нещо не стои на дневен ред .

„ НАТО не е боен съюз, а съюз за мир и непоклатимост. Нека да не бъркаме нещата. Целта му не е да провокира военни действия”, добави тя.

Анализ: България може да е "троянски кон " на Русия в Европейски Съюз и НАТО

Вече публично Русия е зложелател номер едно на Съединени американски щати

„ Цялата интернационална общественост работи за това да има мир и непоклатимост. Така или другояче обстановката в света не е такава. Така че като съдружник в НАТО, недай си Боже да се случи война, сигурно сме на външната линия с страна, която не е съдружник на Алианса”, разяснява още външният министър.

Тя обаче не изключи, в случай че въпреки всичко се стигне до война, съветски ракети да бъдат ориентирани към бази на НАТО.

„ Това е действителността. Ние сме съдружник на НАТО, Русия не е .

Това участие е и гаранция за нашата сигурност. С Русия би трябвало да поддържаме практични и равнопоставени отношения”, сподели още Екатерина Захариева.

На въпрос дали Русия е опасност за националната сигурност на България, Захариева съобщи, че отчетът на държавното управление се интерпретира неправилно и на никое място не написа, че Руската федерация е опасност за нас, а част от дейностите ѝ.

Дипломат №1 на страната ни разкри, че тематиката за нов изтребител за българската войска, по която се скараха президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов, въобще не е повдигана от никого по време на визитата на Захариева и Радев в Съединени американски щати.

Цялото изявление вижте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР