Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Рияд с

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Рияд с
Коментари Харесай

Министър Ангелкова обсъди със саудитски бизнесмени възможностите за инвестиции в България

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Рияд с Абдул Маджер Ал Кохаир, основен изпълнителен шеф на AbdulMohsin Al-Hokair holding group, и разиска с управителния екип на корпорацията опциите за вложения в България. Разговорът бе част от програмата за работното й посещаване тук по покана на Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд – принц на кралството и ръководител на Комисията по туризъм и национално завещание на Саудитска Арабия.

Страната ни предлага доста положително партньорство на бизнеса с удобната си данъчна система и икономическите тласъци за огромни вложители. Опциите за такива планове в туризма са в най-различни посоки – хотелска база и прилежаща инфраструктура за летни и зимни ваканции, балнео-, СПА и уелнес центрове, социализация на туристически обекти и други, заяви министър Ангелкова. Този капацитет е обрисуван в Картата на капиталовите планове, която Министерството на туризма сътвори, с цел да насърчи бизнесмените.

Министърът изрази задоволството си от проявения интерес от Саудитска Арабия към създаване и рационализация на висококатегорийни обекти по Българското Черноморие и в туристически зони навътре в страната. Тя подчертава върху капацитета и на огромните ни зимни курорти Банско, Боровец, Пампорово, които притеглят вниманието освен на растящо число задгранични туристи, само че и на уредниците на авторитетни интернационалните ски надпревари.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР