Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Лондон

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Лондон
Коментари Харесай

Двойно повече семейства и млади двойки ще води холандски туроператор по нашето Черноморие

 Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща в Лондон с водещи мениджъри от холандския туроператор Corendon, който има мощно наличие в Бенелюкс и има лична самолетна компания. Тя предлага чартърни полети до Бургас от Амстердам, Маастрихт и Брюксел, като има едни от най-дългите летни сезони у нас с 9 полета седмично. Разговорът се състоя в границите на 40-ото Международно туристическо ревю WTM в английската столица.

През лятото на 2018 година над 20 000 туристи са пътували в България през Corendon, само че опциите са доста по-големи измежду фамилиите и младите двойки. Фирмата предлага взаимна маркетингова акция за страната ни в Бенелюкс и предвижда нарастване на пътуванията си до България за лято 2020 година до 40 000.

Министър Ангелкова увери, че има капацитет за разширение на съдействието и към други градове в страната ни, както и в крилата на сезоните, тъй като задачата е одобряване на България като целогодишна дестинация.

Пред представители на управителния екип на компанията Beautiful destinations - Джеръми Джонси - основен изпълнителен шеф, и Елизабет Линдер – изпълнителен шеф, министър Ангелкова показа богатия капацитет на страната ни като дестинация за четири сезона и напомни, че макар провокациите през актуалната година се регистрират доста положителни резултати в бранша. За първите девет месеца на 2019-а националната статистика означи над 7,8 млн. задгранични визити у нас, което е спад едвам от 0,8% по отношение на рекордната за туризма 2018 година

България е все по-привлекателна за непознатите туристи освен с одобрените летни и зимни ваканции, само че и с разнородни предложения за културно-исторически, балнео- и СПА, кулинарен, голф, авантюристичен, еко- и селски туризъм, акцентира министърът. Страната ни е все по-предпочитано място и за правене на бизнес, като особено за туризма опциите са извънредно перспективни. През пролетта на тази година в най-големия ни туристически комплекс Слънчев бряг се състоя интернационален конгрес за устойчиви вложения в бранша. Целта бе да се притегли вниманието на водещи марки в туристическата промишленост към капацитета на България и Югоизточна Европа. Предстои да се организира и второ издание на конференцията.

Мениджърите от Beautiful destinations показаха активността си на редица пазари в Европа, Близкия изток, Африка. Интерес за тях съставлява и България, която доста харесват като маршрут, споделиха те и показаха готовността си за интензивно съдействие в областта на цифровата промяна, контактите със обществените мрежи, онлайн маркетинга и така нататък Beautiful Destinations има богат опит и от маркетинговата си акция за дестинация Египет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР