Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководството

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководството
Коментари Харесай

Ще се търсят евросредства за 9 големи туристически проекта

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с управлението на Националния ръб по туризъм (НБТ), в който членуват крупни вложители в туризма. Дискусията беше в сряда, а мотивът й разискване на настоящи въпроси от устойчивото развиване на бранша. 

Министърът осведоми управлението на борда, че се възнамерява 9 огромни интегрирани туристически плана - по един за всеки туристически регион, да се предложат за европейско финансиране в идващия програмен интервал.

Работна група към министерството ще предложи промени и актуализация на наредбата за категоризация на местата за настаняване, заяви още министърът. Целта е дружно с специалисти и сектора да се основат работещи текстове и да отпаднат правила, които попречват бизнеса, разясни министър Ангелкова.

По мотив рекомендация от вложители в туризма да има бърз канал, по който министерството да спомага на сектора в връзките му с други общински и държавни институции, министърът акцентира, че туристическата администрация постоянно се стреми да оказва подпомагане. От тази година работи и парещ телефон, на който се одобряват непрекъснато сигнали за нередности по Закона за туризма. Работим за удължение на дейния летен сезон и той да стартира през месец май, тъй като има интерес и по този начин ще се разширят крилата на сезона, подчертава министърът.

Ръководството на Националния ръб по туризъм изрече твърдото си разбиране, че би трябвало да има по-голям финансов запас за разпространение на туризма на България, която се намира в мощно конкурентен район с Гърция, Турция и Хърватия.

Въпреки сериозната конкуренция и доста по-големите бюджети за туризъм на страни в района, България е разпознаваема, регистрираха вложителите. По време на полемиката бяха разисквани практики в други страни, където работи фонд „ Туризъм “, разисквана бе опцията да се слагат указателни табели освен до културно-историческите ни обекти, само че и до основни СПА и винено-кулинарни дестинации.

Министър Ангелкова предложения представителите на Националния ръб по туризъм на заключителните диспути за новите СПА и винено-кулинарни дестинации. Надяваме се с напъните за тези начинания да предложим приключен туристически артикул и почивката в България да се предлага действително през 4 сезона. Дестинациите ще насърчат и растежа на визитите навътре в страната.

Друг значим тласък за повишение конкурентоспособността на българския туризъм са взаимните ограничения за превъзмогване недостига на фрагменти, сподели още министър Ангелкова. Тя напомни, че Министерството на туризма и Министерството на труда и обществената политика преди броени дни подписаха съглашение за партньорство. С дейностите, заложени в документа, ще се насърчи повишение на квалификацията на работната мощ с нужните познания и умения съгласно търсенето на туристическия отрасъл.

Трябва да отбележим, че бизнесът има доста добър разговор с министерството и никой в туризма не може да се оплаче, че министерството не откликва, обявиха вложители.

В срещата участваха ръководителят на Управителния съвет на борда Красимир Гергов, Мартин Захариев, зам.-председател, Поли Карастоянова - изпълнителен шеф на сдружението, представители на управлението на НБТ - Кънчо Стойчев, Елза Радкова, Антоанета Тодорова, Константин Бояджиев, Георги Чопев, Румен Драганов и други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР