Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на
Коментари Харесай

Министър Ангелкова ще открие 15-ото международно изложение "Културен туризъм" във Велико Търново

Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила ще открие 15-ото интернационално ревю „ Културен туризъм” във Велико Търново.

Официалното разкриване на ревюто е в 10.00 часа пред Двореца на културата и спорта „ Васил Левски” – гр. Велико Търново. За 15 години Международното ревю „ Културен туризъм” се утвърди като един от най-динамично разрастващите се туристически конгреси на Балканите.

Създадено като профилирано ревю за промоция на културния туризъм и платформа за продан на опит сред дестинации от България и прилежащите страни, през днешния ден събитието дава среща на участници от 3 континента. Портфолиото на форума се обогати като към ревюто, в което разнообразни туроператори, туристически организации и общини показват своите нови артикули, през годините се развиха влиятелна конферентна стратегия, кино фестивал с интернационално присъединяване, народен студентски конкурс за разработка на туристическа тема. Изложението „ Културен туризъм” е финалният стадий за състезанието „ Чети и пътувай”, който отличава най-хубавите изявления, уеб сайтове, издания, плакати и събития, ориентирани към популяризирането на туризма и пътуванията. В дните на форума, взаимно с Регионалната библиотека „ П.Славейков “ във Велико Търново се организира самодейността „ Фоайе на книгата с автограф”, която тази година събира 40 издателства от цялата страна.

За поредна година Международното ревю „ Културен туризъм” е хазаин и на Научна конференция по въпросите на културното завещание, проведена от Българската академия на науките. Съпътстващата стратегия на форума притегля от ден на ден участници и дава нови благоприятни условия на за атрактивно показване на разнообразни туристически дестинации.

Международното ревю „ Културен туризъм” за първи път ще се организира на територията на Двореца на културата и спорта „ Васил Левски”, а събитията от програмата на форума ще се състоят на разнообразни атрактивни места в Старата столица: в залите на Община Велико Търново, в Музей „ Възраждане и Учредително събрание”, в Лапидариума на Регионалния исторически музей и в конферентния комплекс „ Премиер”. През 2018 година форумът получи признанието да бъде част от българската стратегия в Европейската година на културното завещание и да употребява логото на самодейността на Европейска комисия.

Общо 145 са участниците в 15-то издание на ревюто. Сред обичайните участници в туристическата борса във Велико Търново е Посолството на Република Южна Африка и администрацията на побратимения на Велико Търново гръцки град Серес. За първи път тази година се показва и дипломатическата задача на Азербайджан. Каспийската страна е измежду донорите за възобновяване на крепостта „ Трапезица”, а от тази година е открита и постоянна самолетна линия сред българската столица и Баку. С неповторима фотоизложба тази година взе участие Посолството на Държавата Палестина, а със щанд, отдаден на Китай се включва културният център „ Конфуций”.

Посланикът на Бразилия ще показа опита на своята страна в популяризирането на културни обекти и събития пред участниците в Националната среща на туристическите осведомителни центрове, които се събират във Велико Търново на 20 април.

Държавите от Вишеградската четворка (Полша, Словакия, Чехия и Унгария) показват взаимно дестинация Централна Европа и със съдействието на Унгарския културен център в дните на ревюто своята концертна стратегия ще показа фолклорен състав от гр. Кечкемет. Днес по самодейност на Дипломатическия клуб и Сдружението на студентите от ВТУ „ Св.св.Кирил и Методий”, Университетът ще бъде хазаин на среща с посланика на Унгария в нашата страна Н.Пр. Текла Харангозо. В срещата ще вземат присъединяване шефа на Унгарския културен институт у нас госпожа Дьорди Димитров, комерсиалния аташе при посолството господин Тамаш Будаи и госпожа Шаролта Папаи - гост-преподавател по маджарски език в Шуменския университет "Епископ К.Преславски ".

Дипломати и интернационалните специалисти ще вземат участие в Международна кръгла маса „ Културен туризъм “, която ще се организира през днешния ден в гр. Велико Търново. Форумът е проведен от Министерството на туризма и е част от календара на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и самодейността на Европейската комисия „ 2018 – Европейска година на културното завещание “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР