Министърът на туризма Евтим Милошев проведе среща с Асоциация на

...
Министърът на туризма Евтим Милошев проведе среща с Асоциация на
Коментари Харесай

Представителите на екскурзоводите в България обсъждаха проблемите на бранша

Министърът на туризма Евтим Милошев организира среща с Асоциация на екскурзоводите в България, Сдружение " Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България “, Сдружение " Съюз на екскурзоводите в България “ и Югоизточен съюз на екскурзоводите " Ваня Райчева “, оповестиха от пресцентъра на министерството.

" Готовността за летния сезон е мой главен приоритет. Само допреди няколко дни бях на Ваше място и знам какъв брой е значимо бизнесът да бъде чут от институциите. Затова в мое лице имате човек, който ще бъде потребен за туристическия бранш “, съобщи министър Милошев по време на срещата.

Представителите на екскурзоводите показаха настоящите пред тях проблеми, само че като най-наболели акцентираха сивия бранш в сектора и неналичието на съответна инфраструктура, която да подкрепя развиването на туристическата услуга. " Липсват ни туристически центрове, тъй като това е връзката сред екскурзоводите и туристите. Належащо е да бъде основана и туристическа полиция, тъй като без нея нашият труд е неправилен “, акцентира Ива Докова от Асоциацията на екскурзоводите в България.

От бранша подчертаха незадоволителните, а тук-там неточни указателни табели, която демонстрират местоположението на туристическите обекти. " На места липсват указателни табели, от време на време те са с неверна идентификация, срещаме и огромни усложнения със санитарните възли в цялата страна. Искаме туристи, а когато те дойдат, се сблъскваме с проблеми от това естество “, сподели Любомир Попйорданов – ръководител на Управителния съвет на Сдружение " Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България “.

Екскурзоводите у нас желаеха подпомагане от министър Милошев и по отношение на опцията за по-голяма контролна активност за битка с нелоялната конкуренция в бранша и показаха своята поддръжка и заем на доверие към него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР