Министърът на туризма д-р Илин Димитров заедно с министрите на

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров заедно с министрите на
Коментари Харесай

Трима министри в Мелник

Министърът на туризма доктор Илин Димитров дружно с министрите на нововъведенията и растежа Александър Пулев и на земеделието Явор Гечев ще посетят през днешния ден град Мелник, с цел да връчат алегорично първата табела за винен маршрут на кметовете на Мелник господин Сашо Филипов и на Сандански господин Атанас Стоянов в границите на Дните на отворените порти на винарските мазета по долината на Струма, 17-19 февруари 2023 година

От 10:00 ч. в Кордопуловата къща ще се организира работна среща на тримата министри с представители на „ Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите “ – Сандански взаимно с представители на органите на локалното самоуправление. В срещата е планувано:

Представяне на винена дестинация „ Долината на Струма “, в сходство с План за развиване и разработване на Стратегия за винения туризъм в Република България и оповестяването на винопроизводството като детайл от нематериалното културно завещание на България – министърът на туризма доктор Илин Димитров дружно с министрите на нововъведенията и растежа и на земеделието ще връчат алегорично първата табела за винен маршрут на кметовете на Мелник господин Сашо Филипов и на Сандански господин Атанас Стоянов.

Министърът на земеделието Явор Гечев ще разяснява тематиката „ Развитие и настоящи въпроси в лозаро-винарския бранш, цифрова карта на България за винен туризъм “.

Представяне на информация за утвърдените планове в област Благоевград по процедурите по Плана на възобновяване, в това число и плановете за общините Сандански и Петрич от министъра на нововъведенията и растежа господин Александър Пулев.

Около 11:00 ч. е планувана къса пешеходна разходка в Мелник и посещаване на Музея на виното.

В 11:30 ч. министрите ще посетят Вила „ Мелник “, където ще вземат участие в обред по зарязване на лозя, в границите на Дните на отворените порти на винарските мазета по долината на Струма, 17-19 февруари 2023 година /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР