Министърът на туризма д-р Илин Димитров се срещна с летищните

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров се срещна с летищните
Коментари Харесай

Министърът на туризма обсъди общи действия за утвърждаване на бранд България с летищните оператори на София, Варна и Бургас

Министърът на туризма доктор Илин Димитров се срещна с летищните оператори на София, Варна и Бургас, с цел да обсъдят общи дейности за промотирането на дестинация България. Той беседва с изпълнителния шеф на столичния летищен оператор „ СОФ Кънект " Хесус Кабайеро и Димитър Биков, началник на отдел „ Маркетинг и бизнес развиване " на летище София. В срещата, която протече в хибриден формат, се включи онлайн и Франк Кванте, глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa " Фpaпopт Tyин Cтap Eъpпopт Meниджмънт " AД, опepaтop нa Лeтищe Bapнa и Лeтищe Бypгac.

Министър Димитров и двамата изпълнителни шефове се споразумяха за взаимни координирани дейности за налагането на България като дестинация и бранд. Ще бъде подписано тристранно съглашение за партньорство сред летищните оператори и министерството, благодарение на което ще бъде излъчен един общ сигнал и ще бъде построен обединен облик на страната ни към останалия свят и идващите на интернационалните ни летища туристи.

„ Единственият метод да изградим вярното позициониране на България на международната карта е когато страната работи интензивно с бизнеса и Неправителствени организации бранша ", акцентира министър Димитров.

„ Вярваме в този план и с цел да утвърдим бранд България, би трябвало да излъчим един общ сигнал ", акцентира и шефът на Летище София Хесус Кабайеро.

Беше разисквана концепцията културни артефакти и реплики на български съкровища да посрещат идващите пасажери. Всички се сплотиха към тезата, че акцентът би трябвало да попадне върху културния туризъм във всички негови форми. Министърът разяснява, че развиването на културен и СПА туризъм подсигурява целогодишно пътуванията и интереса към дестинациите. Той заяви още, че ще изиска повече средства за реклама в бюджета за следващата година.

„ От многото ми пътувания в страната видях една устойчива наклонност - в градовете, където се промотира и работи интензивно в направленията културен и културно-исторически туризъм, авантюристичен, винен и СПА туризъм, възобновяване е съществено и равнищата на визитите доста надвишават тези от 2019 година, " акцентира министър Илин Димитров.

Хесус Кабайеро и Франк Кванте увериха, че като летищни оператори с подготвеност ще се включат в промотирането на дестинация България и одобряването на единни послания, визуализации и бранд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР