Министърът на туризма д-р Илин Димитров откри първото по рода

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров откри първото по рода
Коментари Харесай

Министър Димитров участва в ученическото кулинарно състезание „На върха на пламъка“ в Габрово

Министърът на туризма доктор Илин Димитров откри първото по рода си кулинарно съревнование за непрофесионалисти в Габрово под надпис „ На върха на пламъка “. В продължение на няколко часа в съботния ден възпитаници от Професионална гимназия по туризъм „ Пенчо Семов “ в града готвиха в тимове дружно с министъра на туризма доктор Илин Димитров и обществени персони в града. Това оповестиха от  пресцентъра на Министерството на туризма.

„ За мен е наслаждение да бъда тук. Защото в действителност вие, учениците, сте гръбнак на туризма в България, без вас, без междинните гимназии, без колежите, без университетите, ние нямаме туризъм. Всяко едно усмихнато лице, всяко едно събитие, което увлича повече хора, от ден на ден и повече хора, е огромен плюс в нашия бранш. Гимназията в Габрово е гимназия с доста обичаи. Има път нагоре, давайте самоуверено и дано по-добрият победи “, сподели министър Илин Димитров при откриването на надпреварата.

В необикновената конкуренция в тимовете се включиха регионалният шеф на Габрово Кристина Сидорова, заместник-кметът Мария Йозова, както и шефовете на локални институции – ректорът на Техническия университет проф. Илия Железаров, шефът на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “ доктор Минко Михов, шефът на Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов “ Петко Койчев.

Министър Илин Димитров одобри предизвикването и влезе в кулинарната конкуренция като готви в един тим дружно с ученичката от 12 клас Камелия Митева.

А качествата на участниците бяха оценени от жури от известните готвачи началник Ивайло Димитров, началник Андре Токев и Веселина Славчева. Представителите на журито насочиха посланието, че най-важното в надпреварите е, че с всяко присъединяване ставаш все по-добър, а това е място за рационализиране и основаване на другарства и професионални контакти.

Състезанието е проведено във връзка 60-тата годишнина на гимназията по туризъм в Габрово и 150-годишнината от рождението на нейния патрон, индустриалецът Пенчо Семов.

Приветствие към учениците, журито, участниците, приели предизвикването и гостите насочи шефът на ПГТ „ Пенчо Семов “ Радослав Стоянов и откри надпреварата с думите: „ Надявам се всичко да премине в спортсменския дух и да победи най-хубавият. Награди ще има доста, изненади ще има доста, дано надпреварата стартира в този момент. “

Министър Димитров отличи професионалната гимназия по туризъм във връзка 60-та й годишнина с грамота за „ повсеместен принос в развиването и модернизацията на системите за обучение и професионална подготовка на фрагменти в областта на туризма и съпричастност към самодейността за разпространение на Бранд България “. Той поздрави учениците и шефа й Радослав Стоянов за поредните старания – персонално неговите и на ръководеното от него учебно заведение.

Министър Димитров поздрави гостите и уредниците на вкусната конкуренция и акцентира, че образованието е един от най-важните аспекти в развиването на туристическия бранш, тъй като туризмът се основава от хората, които работят в него.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР