Министърът на цифровите технологии, културата, медиите и спорта на Обединеното

...
Министърът на цифровите технологии, културата, медиите и спорта на Обединеното
Коментари Харесай

Британски министър поиска пълномащабно разследване на инцидентите преди финала

Министърът на цифровите технологии, културата, медиите и спорта на Обединеното кралство - Надин Дорис, изиска УЕФА да стартира публично следствие на случаите преди финала на Шампионската лига в Париж нощес.

"Кадрите и историите, разказани от почитателите на Ливърпул и медиите за това по какъв начин са стигнали до "Стад дьо Франс " нощес, са надълбоко притеснителни. Хиляди притежатели на билети дойдоха в Париж тъкмо в точния момент, с цел да поддържат тима си в най-важния мач за сезона ", сподели министърът пред "Скай Нюз ".

"Призовавам УЕФА да стартира публично следствие какво се е объркало и за какво ", сподели Дорис.

Според нея, сходно следствие би трябвало да се организира взаимно с френската полиция, Френската футболна федерация, полицията на британското графство Мърсисайд и футболния клуб Ливърпул.

Според френския вестник "Екип " е имало конфликти сред чиновници на реда и почитатели покрай "Стад дьо Франс " както преди, по този начин и след началото на финала на Шампионската лига. Изданието твърди, че полицията е употребила сълзотворен газ против почитателите. При конфликти с почитатели към стадиона бяха ранени седем чиновници на парижката полиция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР