Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков е подал

...
Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков е подал
Коментари Харесай

Гьоков даде обществените поръчки на Агенцията по заетостта на прокуратурата

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков е подал сигнал в Софийската градска прокуратурата за публичните поръчки на Агенцията по заетостта, оповестиха от държавното обвиняване, представени от Offnews.bg.

От МТСП не са съобщили за подадения от министъра сигнал.

Прокуратурата е сезирана след одитен отчет за оценка на процеса по обмисляне и осъществяване на публични поръчки в Агенция по заетостта, свързани с разходване на средства от Европейския съюз и националния бюджет. Сигналът е изпратен и на Европейската прокуратура, и на Агенцията за държавна финансова ревизия.

Към сигнала са приложени два одитни отчета, в които е посочено, че при осъществяване на инспекции на място на процеса по възлагане на публични поръчки и осъществяване на подписаните контракти одиторският екип е установил случаи, които може да са свързани с измами.

По случая неотложно е разпоредена инспекция. Ще бъдат тествани изказванията за непозволено осъществяване на поръчки и несъблюдение на контракти от страна на Агенция по заетостта по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, финансирана от Европейския обществен фонд.

Проверката е предоставена на Главна дирекция " Национална полиция ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР