Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна
Коментари Харесай

Бисер Петков се срещна с президента на Международния кооперативен алианс Ариел Гуарко

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков се срещна с президента на Международния кооперативен алианс Ариел Гуарко. По време на диалога бяха разисквани въпроси от двустранен интерес, като беше подложен акцент върху опциите за развиването на обществената и солидарна стопанска система и увеличението на приноса на обществените предприятия в стопанската система. В срещата взе участие и ръководителят на Централния кооперативен съюз Петър Стефанов.

Кооперациите са главен индивид на обществената стопанска система. Насърчаването на този бранш е измежду целите на Министерството на труда и обществената политика, сподели министър Петков. Целта ни е да имаме мощно развъртян обществен бранш, който да усилва приноса си в брутния вътрешен артикул на страната, добави той, оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Министър Петков показа ограниченията за поощряване на обществените предприятия във влезлия в действие при започване на май 2019 година Закон за предприятията на обществената и солидарна стопанска система. Той напомни, че по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на предходната година България е сложила обществената стопанска система измежду главните тематики в европейския дневен ред.

Петков добави, че следва да се създаде електронна платформа, която ще насърчи развиването на обществените предприятия, като им даде опция да се включат в единния пазар и да основават мрежи и партньорства.

По време на диалога бяха разисквани и въпроси, свързани с въздействието на новите технологии върху изискванията за труд и равнопоставеността сред дамите и мъжете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР