Министърът на транспорта Николай Събев направи няколко промени в ръководството

...
Министърът на транспорта Николай Събев направи няколко промени в ръководството
Коментари Харесай

Николай Събев смени още шефове в транспорта

Министърът на превоза Николай Събев направи няколко промени в управлението на основни държавни компании

Обявихме конкурс и този, който ще поеме функционалностите на общоприет шеф на е Ангел Стоянов, съобщи министър Николай Събев. По-рано от министерството бяха удостоверили, че Йордан Мирчев е освободен от длъжността изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете на " Холдинг Български държавни железници " ЕАД.

Пламен Станчев поема ръководството на „ Летище София “ ЕАД със заповед на министъра на превоза и известията Николай Събев, оповестиха още от ведомството. Настоящият изпълнителен шеф на „ Летище София “ ЕАД Красимир Пешев е назначен за член на Съвета на шефовете на „ Летище Пловдив “ ЕАД дружно с Дойчин Ангелов, до провеждането на конкурсна процедура. От състава на ръководството на Летище Пловдив ЕАД излизат без да са освободени от отговорност, Пламен Спасов и Петър Георгиев. Извършен одит в сдружението откри, че то е в тежко икономическо положение. За последните три години е установена счетоводна загуба в общ размер на съвсем 3 млн. лева, показват от ведомството.

Министърът на превоза Николай Събев освободи и изпълнителния шеф на „ Транспортно строителство и възобновяване “ Божидар Джелебов, като с този акт не се освобождава от отговорност. За член на Съвета на шефовете на предприятието е назначен Иво Янакиев, до провеждането на конкурсна процедура. Решението е по отношение на активността на сдружението във връзка с контракта по удълбочаването на Пристанище Варна, който е обект на инспекции от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, показват от ведомството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР