Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще
Коментари Харесай

Представяне на проучване на тема Българският тежкотоварен сектор

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков ще взе участие в показване на резултатите от направеното изследване на тематика "Българският тежкотоварен бранш ", оповестиха от пресцентаръ на министерството.

Проучването е предоставено от Съюза на интернационалните превозвачи. То обгръща пазарно проучване и планирана оценка за въздействието на Пакета "Мобилност I " върху тежкотоварния авто отрасъл у нас.

Събитието ще се състои от 12 часа в постройката на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

В края на септември се състоя съвещание на Съвета на Европейски Съюз, на което още пет страни членки поддържаха позиция на България за отпадане на условието за връщане на камионите на четири седмици до мястото на определяне. Те става част от групата министри от единомислещите страни по Пакета "Мобилност 1 ", която включват България, Румъния, Полша, Унгария, Латвия и Литва.

"Неприемливо е да разсъждаваме по какъв начин да понижим нездравословните излъчвания от една страна, а от друга да сътворяваме политики, които нанасят огромна вреда върху климата. Нашата позиция е, че връщането на камионите на четири седмици е безусловно неприемливо. Това е най-несправедливият, несъразмерен и дискриминационен детайл в пакета, който разделя страните на Централноевропейски и периферни. Мисля че ще съберем нужната поддръжка за отпадането на това условие ", безапелационен е министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков

По думите му има червени линии, които не можем да се съгласим да прекрачим, само че би трябвало да се намерят компромисни решения, по този начин както повеляват полезностите на Съюза - свободно придвижване на хора и на артикули, както и независимост на общия пазар. "За това ще проведем още диалози със страните, които са отвън групата на единомислещите, както и с бизнеса, за търсене на компромисни текстове и решения ", съобщи още Росен Желязков.

Росен Желязков добави, че за държавното управление и за него тематиката с Пакета за Мобилност 1 продължава да е значима и предпочитана. Той изрази убеденост, че Европа може да се сплоти към компромисни текстове, тъй че да реализира поставените цели за непоклатимост, резистентност, пропорция и правдивост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР