Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и
Коментари Харесай

Георги Тодоров и Велислав Минеков с общо писмо до Общински съвет Нова Загора за разрешаване на казуса с жп гарата в града

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров и министърът на културата Велислав Минеков изпратиха писмо до Общинския съвет в Нова Загора и до кмета на града по отношение на плана за строителство на нова жп гара. Двамата министри упорстват в къс период да получат публична позиция дали локалната власт и обществеността одобряват концепцията за създаване на нова жп гара в съседство до актуалното приемно здание.

„ Държавата не може да допусне загуба на средства по към този момент утвърден за финансиране план по Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014 - 2020 година в размер на 2 721 279 лева без Данък добавена стойност. Проектът е в напреднала фаза, подписани са контракти със периоди за осъществяване на строителството, а крайният период за асимилиране на европейските средства е 2023 година, след което финансирането ще бъде изгубено ", се споделя в писмото.

Министрите декларират, че поради изразеното предпочитание за запазване на културното завещание в Нова Загора, НКЖИ неколкократно е предложило на локалната власт съществуващата постройка на железопътната гара да се трансферира в активите на Общината. Това ще разреши незабавната реализация на плана за нова жп гара и редом с това община Нова Загора ще има опция да извърши настояванията на жителите на града за реституция на съществуващата постройка.
„ Бихме желали да изразим терзанието си и още един път да Ви напомним, че при отвод от прекачване на ръководството на съществуващото приемно здание към активите на община Нова Загора ще бъдем принудени да стартираме реализирането на плана, съгласно издаденото към този момент позволение за градеж, включително и унищожаване на съществуващата жп гара ", се показва още в писмото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР