Министърът на транспорта Георги Гвоздейков има идея България да наема

...
Министърът на транспорта Георги Гвоздейков има идея България да наема
Коментари Харесай

България да наема влакове за по-голямо удобство на пътниците, предлага транспортният министър

Министърът на превоза Георги Гвоздейков има концепция България да наема влакови композиции за по-голямо улеснение на пасажерите. Пред Би Ти Ви той посочи, че през уикенда е решил да се вози с трен, защото от близо 30 години не го е правил. По думите му нищо не се е трансформирало за толкоз доста време, а като главен проблем той уточни вагоните, които нямат климатици. Именно поради това е назначил на БДЖ и един от зам.-министрите си да проучат опцията за наемане на влакове.

 Асен Василев се заканил да не дава пари за влакове, в случай че не се харчат към този момент отпуснатите Асен Василев се заканил да не дава пари за влакове, в случай че не се харчат към този момент отпуснатите

Гвоздейков добави, че задачата е да се обезпечи качествена услуга за пасажерите, с цел да може в региони, където се употребяват повече коли и рейсове за пътешестване до близки дестинации, те да се насочат към железопътния превоз.

Министърът сподели още, че в незабавен порядък ще се направи всичко допустимо за наемането на 4 композиции, които да се движат по направленията София - Бургас и София - Варна. Той разясни, че концепцията няма по какъв начин да се реализира тази година и първо би трябвало да бъдат планувани пари по бюджета. Затова предвижда, че най-рано следващата година ще може да се наемат първите влакове.

Георги Гвоздейков заяви и че на следващия ден ще има среща с представители на концесионера на летище " София " " Соф кънект ". На нея той ще разиска възобновяване на заплащането на концесионна такса. През април 2021 година, в последните дни на третия кабинет на Бойко Борисов, държавното управление реши да отсрочи с 10 години заплащането на такси от страна на концесионера, като оправданието за това беше Коронавирус рецесията и икономическите усложнения на летищните оператори и авиобизнеса.

 Концесионерът на летище Концесионерът на летище " София " получи обещаното от кабинета - 10 година да не заплаща такси

" Трябва да се преразгледа решението на Министерския съвет. Трафикът към този момент доближава до 99% от преди Коронавирус рецесията ", добави министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР