Министърът на търговията на САЩ Джина Реймондо отбеляза уязвимостта на

...
Министърът на търговията на САЩ Джина Реймондо отбеляза уязвимостта на
Коментари Харесай

САЩ зависели от вноса на чипове

Министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Реймондо означи уязвимостта на Вашингтон и прекомерната му взаимозависимост от някои типове вносни артикули, в това число чипове.

" Прекъсването на веригата за доставки и проблемите с чиповете в действителност ми отвориха очите за това какъв брой уязвими са Съединените щати заради несъразмерната взаимозависимост от обособени страни за избрани артикули, което дестабилизира веригите ни за доставки в огромна степен ", сподели тя пред Foreign Affairs.

Те означиха, че Съединени американски щати към този момент " знаят къде са уязвими ".

" Знаем да вземем за пример, че Съединени американски щати не създават нито един от най-сложните чипове в света. Знаем, че има някои детайли от веригата за доставки, в които сме извънредно подвластни от Китай и други страни ", акцентира Раймондо.

Тя съобщи: " Съединени американски щати ще съумеят, в случай че реализиран задачите си в региона на националната сигурност и създават чиповете, нужни за отбрана и поддръжка на стопанската система. "

Освен това ръководителят на Министерството на търговията на Съединени американски щати съобщи, че е " загрижена за зависимостта от Тайван за всички най-сложни полупроводници ".

" Нямаме интерес от закъснение на китайската стопанска система. Искаме да защитим американците и да попречим на Китай да получи достъп до съвременни технологии, с цел да развие военния си капацитет ", заключи тя.

На 7 октомври Министерството на търговията на Съединени американски щати забрани продажбата на Китай на най-модерните чипове, както и на оборудването, съставените елементи и софтуера за тяхното произвеждане, като обърна особено внимание на технологиите, свързани с изкуствения разсъдък и евентуалните военни приложения. Въведени са ограничавания върху износа за други страни, които зависят от сходни американски технологии и програмен продукт. На жителите на Съединени американски щати също по този начин е неразрешено да поучават или да дават други услуги на китайската страна в тази област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР