Министърът на спорта Радостин Василев се е превърнал в последната

...
Министърът на спорта Радостин Василев се е превърнал в последната
Коментари Харесай

Опит за разцепване на ИТН: Радостин Василев тупа топката с оставката си

Министърът на спорта Радостин Василев се е трансформирал в последната вяра на Кирил Петков и Асен Василев да си обезпечат болшинство в Народното събрание, оповестява ПИК.

По-рано през днешния ден спортният министър Радостин Василев, разгласи, че ще си подаде оставката на следващия ден и по-късно ще се върне като народен представител. Според последната мълва в коридорите на Народното събрание Василев преднамерено тупа топката и бави даването на своята оставка.

Припомняме, че районният министър Гроздан Караджов подаде своята още нощес, като към момента никой всред Теодора Генчовска, Александър Николов и Радостин Василев не е последвал образеца му.

Размотаването на тримата министри на Слави и най-много на спортния приказва, че към момента в " ИТН " текат някакви договаряния и сделки. Най-горещата версия е, че Василев, който се счита за една от авторитетните фигури в групата на Има Такъв Народ, ще се опита да придърпа към себе си няколко депутати на Слави, които в следствие да крепят болшинството на " Продължаваме промяната ".

В медийното пространство от дълго време има клюки, че Радостин Василев е пристанал на Кирил Петков и Асен Василев.

Твърди се, че той се е договорил с тях  да оглави листите им при предварителни избори в Плевен, а до тогава ще работи за тях.

Освен това Радостин Василев е непосредствен до авторитетни предприемачи и футболни босове, чиито ползи са Петков и Василев да останат на власт. По-рано през днешния ден ПИК заяви, че четирима олигарси, измежду които и футболен необут, са се обединили да разцепят групата на " ИТН " в парламента и да обезпечат болшинство на ръководещите. Предполага се, че те ще употребяват спортния министър като пощальон при извършването на покупки на народни представители.

Големият проблем пред Кирил Петков и Асена Василев  е, че групата на Слави в Народното събрание не е доста огромна, а измежду депутатите са правилните на Трифонов - Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Любомир Каримански, Ива Митева, Виктория Василева, Силви Кирилов, Иво Атанасов и Николай Радулов, Пламен Николов и Пламен Абровски. Така на спортния министър Радостин Василев се пада нелеката задача да убеди съвсем всички останали народни представители, които да се отделят от " ИТН " и да крепят кворума и болшинството в Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР