Министърът на регионалното развитие и благоустройството ще обяви в понеделник

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството ще обяви в понеделник
Коментари Харесай

Министър Цеков обявява утре резултатите от проверките от магистрали и скоростни пътища в гаранционен срок

Министърът на районното развиване и благоустройството ще разгласи в понеделник резултатите от направените през септември 2023 година инспекции на сектори от републиканската пътна мрежа с профилограф и взетите над 300 сондажни пробни ядки от асфалтови пластове. Това оповестиха от пресцентъра на министерството. Пресконференцията ще се състои на 23 октомври от 12:00 часа в зала „ Пресцентър “ на министерството.

Проверките стартираха през септември 2023 година Експерти на Института по пътища и мостове към Агенция „ Пътна инфраструктура “ обследват равността на настилките по магистрални и първокласни сектори от републиканската пътна мрежа, на които скоро изтича гаранционният период.

През септември 2023 година бяха измерени повърхностната равност на 13 пътни сектора, тествано бе положението на дилатационните фуги на пет мостови уреди и са взети сондажни ядки на още 10 пътни прави. 

Тестът с профилограф е вид образна диагностика или знак за това дали има по-сериозни деформации и вероятно дали има проблеми с качеството на инвестиции материал, с носимоспособността на настилката и с дебелината на пътната структура.

Институтът по пътища и мостове има Сертификат за акредитация № 197 ЛИ от 5 януари 2023 година, годен до 1 април 2025 година, публикуван от Изпълнителна организация „ Българска работа за акредитация “, според условията на стандарт БДС EN ISO/IEC 17025:2018, в който са включени изпитвания на повърхностните качества на настилките със съответните стандарти и методики, прецизират от Министерството на районното развиване и благоустройството. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР