Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят
Коментари Харесай

Прокопани са първите 500 м в посока от Кулата към София от тунел Железница

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и ръководителят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " Георги Терзийски ще ревизират напредъка при построяването на тунел "Железница " на автомагистрала "Струма ", оповестиха от пресцентъра на районното министерство.

Проектът за строителството на тунел "Железница " се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 година ". Участъкът е с обща дължина 4.4 км и е разграничен в три подучастъка, включително тунелът, и обслужващ път от двете страни на оборудването.

"Железница " ще е с дължина към 2 км, с две обособени тръби в посока и е най-дългият пътен тунел изграждан до момента у нас. Изпълнението на обекта, което стартира през октомври предходната година, напредва и на следващия ден строителите ще доближат до прокопаването на първите 500 м в посока от Кулата към София. На обекта се работи непрекъснато, без почивен ден по едно и също време в двете тръби и от двете страни на тунела. Съоръжението се построява по нов австрийски способ като се прокопават към 1.5-2 м във всяка тръба и посока на денонощие и незабавно по-късно се прави първичната обшивка на оборудването с крепежни детайли, пръскан бетон и анкери.

Усилено се работи и на секторите от двете страни на тунела. Отсечката преди оборудването, пътувайки от София към Кулата, е с дължина 720 м, а тази след него е 1.4 километра. В тази права ще бъде построена спешна връзка, която при настъпване на непредвидена обстановка в тунела ще може да води придвижването в посока София по път I-1 (Е79).

След като се ревизира напредъкът при построяването на тунела ще се инспектират и правите от двете страни на оборудването.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР