Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков смята, че

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков смята, че
Коментари Харесай

Строителният министър очаква да има Дунав мост-3 в обозримо бъдеще

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков счита, че трети мост над Дунав ще има в обозримо бъдеще. Това разяснява той в утринния блок на Нова телевизия.

" Дунав мост " 3 ще стане в обозримо бъдеще. На 3 октомври имаме взаимно съвещание на двете държавни управления и тогава ще обсъдим детайлите на бъдещия план. Трети мост е нужен ", сподели Нанков.

" Говорим за нов мост, за напълно ново оборудване. Било с създаване с бюджетни средства от българска и румънска страна, било на база на концесия, в случай че бъде открит вложител ", изясни той.

Министърът уточни, че съгласно уговорките, които държавното управление има към обществото и периодите, с които работи, през 2025 година автомагистрала " Хемус " би трябвало да бъде напълно приключена с още 250 км от София до Варна. " Започнахме 9-те км от Ябланица до Тетевен, сега проектираме, с цел да сме подготвени до края на годината, за още 50 км до разклона Ловеч- Плевен ", посочи Николай Нанков.

" От Варна имаме нови 16 км, за които мина публичната поръчка. Имаме подготвен план и е определен реализатор. В момента изборът на реализатор се апелира, само че в границите на няколко месеца ще стартираме и с тези 16 км в посока Шумен и Търговище ", изясни районният министър.

" Обозримо в границите на мандата 75-100 км новоизградена " Хемус " са действителни ", съобщи Николай Нанков.

" Останалите сектори в известна степен ще бъдат в планова подготвеност. Ще бъдат проектирани или ще се строят ", сподели още той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР