Министърът на правосъдието участва в обсъждането на директива за ефективно

...
Министърът на правосъдието участва в обсъждането на директива за ефективно
Коментари Харесай

Министрите на правосъдието на ЕС обсъдиха ефективното противодействие на незаконния трафик на мигранти

Министърът на правораздаването взе участие в разискването на инструкция за дейно противопоставяне на противозаконния трафик на мигранти посредством установяването на минимални общи стандарти в националните законодателства на държавите-членки по време на съвещанието на Съвет „ Правосъдие и вътрешен ред “, част „ Правосъдие “ в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Във формат „ Смесен комитет “ (включващ страните членки на Европейски Съюз, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария) бе изразена поддръжка за това предложение. Откроена беше и нуждата от модернизирането на съществуващата правна рамка на ниво Европейски Съюз за санкциониране на лицата, занимаващи се с противозаконен трафик на мигранти.

По време на политическия спор за потребността от в допълнение изследване на детайлите на закононарушението „ противозаконен трафик на мигранти “ министър Славов подчертава върху нуждата да се откри решение на криминализирането на самата активност по противозаконен трафик на мигранти посредством установяването на минимални общи стандарти в националните правни уредби. По въпроса за подкрепяне на неразрешено влизане, директно прекосяване и престояване в Европейски Съюз, което евентуално ще аргументи сериозна щета на обещано лице, доцент Славов предложи наредбата да бъде планувана като дипломиран състав на главното действие. Подобен метод беше споделен и от други изказали се министри.

Министрите одобриха Заключения на Съвета по отношение на годишния отчет на Комисията по отношение на използването на Хартата: ефикасна правосъдна отбрана и достъп до правораздаване. поздрави новия шеф на Агенцията за главните права на Европейски Съюз (FRA) и акцентира, че България е въвела актове за достъпа на уязвимите лица до правораздаване. „ От основна значимост за обществото ни е да продължи своето развиване посредством повишение на културата на ценене и гарантиране правата на всеки човек като универсална и неотменима полезност “, съобщи доцент Славов. 

На работен обяд с сътрудниците му от Европейски Съюз, на който се разиска битката против безнаказаността във връзка с закононарушенията, осъществени от Русия в Украйна, министър Славов изрази поддръжката на България за всички интернационалните начинания за възобновяване на справедливостта в Украйна, в това число готовността на страната ни да се причисли към взаимния екип за следствие към Евроюст. В диалог с основния прокурор на Украйна Андрий Костин, разиска опцията за подкрепяне на следствията, водени от Украйна, както и за иницииране на наказателно следствие в България за военни закононарушения и закононарушения срещу мира и човечеството.

Проведе се и тематично разискване на тематиката за господство на правото като министрите обмениха мнение по методите за гарантиране на устойчивостта на правосъдната система в битката с незаконните групи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР