Министърът на правосъдието Цецка Цачева в петък е подала сигнал

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева в петък е подала сигнал
Коментари Харесай

Цецка Цачева подала сигнал до Цацаров и ДАНС заради срива в Търговския регистър

Министърът на правораздаването Цецка Цачева в петък е подала сигнал до ДАНС, основния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи поради срутва в системата на Търговския указател.

Не може да не се търсят виновни, когато България няколко дни е без Търговски указател, съобщи през днешния ден правосъдният министър в ефира на bTV.

Цачева уточни, че решението за глобите ще се вземе, откакто излязат отчетите на службите, които търсят аргументите за казуса, само че отхвърли да разяснява дали съгласно нея става въпрос за бойкот.

Тя сподели още, че през септември 2017 година е получила отчет от изпълнителния шеф на Агенцията по вписванията, в който са били посочени 6 ограничения, които да подсигуряват безпроблемната работа на регистъра. Цачева разпоредила всички те да се изпълнят, като осигурила и финансовото надграждане на регистъра.

Правосъдният министър сподели, че не знае дали компания " Лирекс БГ " ООД, която дава отговор за поддръжката на Търговския указател, е печелила социална поръчка за тази активност и преди сегашния контракт от май 2018 година Цачева уточни, че за предходната година са били дадени 4 млн. лева за сигурността на системата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР