Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще вземе участие в заседанието

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще вземе участие в заседанието
Коментари Харесай

Министър Цачева ще вземе участие в заседанието на Съвета на ЕС Правосъдие и вътрешни работи

Министърът на правораздаването Цецка Цачева ще вземе присъединяване в съвещанието на Съвета на Европейския съюз „ Правосъдие и вътрешни работи” на 11 и 12 октомври 2018 година в Люксембург.

На форума министърът ще показа позициите на България по тематиките в област „ Правосъдие “, включени в дневния ред. Важна част от полемиките ще бъде отдадена на предлагането за Директива по отношение на несъстоятелността, превантивното преструктуриране и даване на втори късмет и ограничения за повишение на успеваемостта на процедурите за преструктуриране.

Особено внимание ще бъде отделено на Регламента за даване и опазване на електронни доказателства. Основен въпрос ще бъде процедурата по известяван при издаване на европейска заповед за даване и за опазване на електронни доказателства. В допълнение министрите ще обсъдят методите за възстановяване на взаимното признание по наказателноправни въпроси и усилването на взаимното доверие.

В рамките на Съвета се планува да бъде извършен и работен обяд, на който министрите ще приказват за финансирането на правораздаването от страна на Европейския съюз. Министърът ще вземе присъединяване и в конференция на високо ниво по въпросите на радикализацията на тематика „ Програми за рехабилитация и дерадикализация в пандизите “.

В Люксембург министър Цачева ще се срещне с ръководителя на Съда на Европейски Съюз Коен Ленардс, оповестиха от пресцентъра на министерството на правораздаването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР