Министърът на правосъдието Надежда Йорданова внесе в Министерския съвет предложение

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова внесе в Министерския съвет предложение
Коментари Харесай

Надежда Йорданова внесе в МС предложението за закриване на спецправосъдието

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова внесе в Министерския съвет предложение за промени в Закона за правосъдната власт, с които се закриват Специализираният углавен съд, Апелативният профилиран углавен съд и съответните им профилирани прокуратури. Новината заяви самата тя във Facebook.

Йорданова показва, че законопроектът урежда статуса на работещите в тях съдии и прокурори, както и приключването на висящите каузи при съблюдаване на правилото за непроменяемост на състава.

" Демократичната общност е във война с модела на превзетата страна. Това е борба, която поведоха жителите през 2020 година на площадите. Това е борба, която продължаваме малко по малко по пътя към връщане на чувството за правдивост в българското общество. Това е правосъдната промяна " , написа министърът.
 Прокуратурата не намира претекст да се бърза със закриването на спецсъдилищата
Прокуратурата не намира претекст да се бърза със закриването на спецсъдилищата

Историята не познава и " продължение " на законопроекти в другите национални събрания

Тя добавя, че законопроектът планува още една значима смяна - предлага се анулация на " кариерните бонуси " за членовете на Висшия правосъден съвет, основния контрольор и инспекторите от Инспектората към Висшия правосъден съвет и административните ръководители и техните заместници.

Трябва да бъде прекъснато това незаслужено предимство за кариерно израстване - кариерното израстване на магистратите следва да зависи само и единствено от работата им точно като магистрати , безапелационна е Йорданова.
 Кирил Петков отсече пред Гешев: Закриваме спецправосъдието
Кирил Петков отсече пред Гешев: Закриваме спецправосъдието

Специализираните съд и прокуратура се закриват поради слаби резултати в битката с корупцията и проведената престъпност

Припомняме, че още предходната година в 46-то Народното събрание беше на профилираната прокуратура и профилираните съдилища. Законопроектът не стигна до второ четене, заради разформироване на Народното събрание и втори предварителни избори. Още тогава от прокуратурата се опълчиха на този законопроект, защото и следствията, които текат сега. Намеренията обаче бяха доказани освен от първия длъжностен министър Янаки Стоилов, , а и от сегашния правосъден министър Надежда Йорданова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР