Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се среща с почетния председател

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се среща с почетния председател
Коментари Харесай

Министърът Йорданова е на работно посещение в Страсбург по повод 30-годишнината от членството на България в Съвета на Европа

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова се среща с почетния ръководител на Европейската комисия за народна власт посредством право (Венецианската комисия) Джани Букикио и със секретаря на комисията Симона Граната – Менгини.
 изображение
Те разискаха съдействието сред Венецианската комисия и България в подтекста на 30-та годишнина от участието на страната ни в организацията. Йорданова акцентира какъв брой значим инструмент са мненията на Венецианската комисия за намирането на работещи решения във връзка с правосъдната промяна. Акцент беше подложен на бъдещото съдействие при осъществяването на Националния проект за възобновяване и резистентност и идните промени, свързани с върховенството на правото.

Представителите на Венецианската комисия прецизираха, ме че ще поддържат напъните на Министерство на правосъдието посредством мнение по законопроекта в тази връзка допустимо най-скоро, откакто той бъде направен.
 изображение
Министър Йорданова се срещна още с ръководителя на Четвърта секция наЕвропейския съд по правата на индивида и народен арбитър Йонко Грозев и със заместник-юридическия секретар на Съда господин Абел Кампос.

Изтъкнато беше голямото значение, което практиката на Европейски съд по правата на човека е оказала върхунационалното ни законодателство и тласъка, който решенията на Съда са дали за провеждането на редица, основни за жителите на България, промени.

Йорданова изрази вяра, че влизането в действие на Протокол 15 ще укрепи правилото на субсидиарността и концепцията за свободата на преценка на страните членки и уточни, че това ще влияе на националните съдилища да ползват стандартите на Конвенцията по най-ефективен и обективен метод.

Представителите на Съда окуражиха проектите на министерството за промени и подчертаха, че директното използване на Конвенцията би трябвало да бъде приветствано. Обсъдени бяха въпроси от съвместен интерес, като новите тактики за разглеждане на жалбите и съкратените решения на Съда – процедура, която е към момента в тестов интервал.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР