Министърът на правосъдието Крум Зарков, главният директор на Главна дирекция

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков, главният директор на Главна дирекция
Коментари Харесай

Министър Зарков обсъди в Кралство Норвегия изграждането на новия затвор

Министърът на правораздаването Крум Зарков, основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН)  гл. комисар Ивайло Йорданов, посланикът в Кралство Норвегия Вера Шатилова, представители на Министерство на правосъдието и ГДИН, организираха работни срещи с представители на Норвежката корекционна работа и Норвежкото министерство на външните работи. 
 изображение
По време на срещите от норвежка страна бяха оценени високо дейностите, които българските управляващи подхващат за сполучливото осъществяване на плана за създаване на нов затвор в Самораново. Средствата за него са по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година, план „ Повишаване на потенциала на личния състав, създаване на пилотен затвор, обвързван с образователен център и възстановяване на рехабилитацията на лишените от независимост “. 
 изображение
Изготвеният капиталов план включва нов корпус на пандиза, с 200 килии за 400 лишени от независимост, нова постройка за учебно заведение, зала и библиотека за лишените от независимост, нов параклис, нова сграда-център за образование на личния състав и чиновници, ново преходно поделение за лишени от независимост, нови спортни площадки за спорт навън за учащите се в центъра и други

Българските представители посетиха и един от най-големите затвори в Норвегия – Ромерике, който е подобен с този, който ще бъде построен в Самораново. Той разполага със модерни здания и съвременна техника за видеонаблюдение и надзор. Едно от крилата на Ромерике е особено отделено за на практика занятия, в които стажанти от Университетския лицей на Норвежката корекционна работа се образоват на терен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР