Министърът на правосъдието Кренар Лога подписа решение, с което искането

...
Министърът на правосъдието Кренар Лога подписа решение, с което искането
Коментари Харесай

Скопие реши: Българският културен клуб Иван Михайлов в Битоля трябва да смени името си и да поиска нова регистрация

Министърът на правораздаването Кренар Лога подписа решение, с което настояването за утвърждение на потребление името Иван Михайлов в границите на Сдружение Културен център " Иван Михайлов " в Битоля е отхвърлено, оповестява Българска национална телевизия. 

На процедура българският частен клуб, открит през април предходната година в наличието на тогавашния министър председател Кирил Петков, някогашни и сегашни външни министри и българската общественост в РСМ, би трябвало да промени името си и да изиска нова регистрация.

Комисията за имената в РСМ: Името на центъра " Иван Михайлов " е провокация към македонския народ

Причината за решението на министъра е отрицателното мнение на Комисията по имената отпреди часове, съгласно което името Иван Михайлов е обвързвано с фашистка идеология.

Според Комисията потреблението на името Иван Михайлов е провокация към националните усеща на македонския народ поради неговото непрекъснато и очевидно отказване на съществуването на македонска еднаквост, език и просвета.

Величаенето на неговата персона и дело провокират назадничавост и ненавист в македонското общество, се показва още в решението на Комисията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР