Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев се срещна с

...
Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев се срещна с
Коментари Харесай

Тагарев и Филип Лавин обсъдиха отбраната

Министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев се срещна с Върховния командващ на Съюзното командване по трансформацията на НАТО военачалник Филип Лавин, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата (МО).

Във фокуса на диалозите бяха акомодацията на Алианса към актуалните провокации и към провокациите на бъдещето. Обсъдени са новите подходи в отбранителното обмисляне, както и съответни въпроси от дневния ред на идната Среща на върха във Вашингтон.

Тодор Тагарев е подчертал върху ролята на Съюзното командване по трансформацията при отчитането на уроците и поуките от войната в Украйна, и използването им при организацията, подготовката и планирането на дейностите във Въоръжените сили. 

Обсъдени са галактическите технологии и изкуствения разсъдък за задачите на сигурността и защитата. Особено внимание е обърнато и на човешкия капитал в защитата.

Филип Лавин е на посещаване в България от 7 до 8 март. По-рано през днешния ден той съобщи, че приносът на България към НАТО е от решаващо значение, изключително по повод Черноморския район и източния фланг. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР