Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви пред журналисти, чене е

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви пред журналисти, чене е
Коментари Харесай

Тагарев за поисканата му от БСП оставка: Не съм притеснен по никакъв начин

Министърът на защитата Тодор Тагарев съобщи пред публицисти, чене е обезпокоен от поисканата му от Българска социалистическа партия оставка.Тойприсъства назаключителния стадий на учението „ Enhanced Vigilance Activity -23 “, което се организира на образователен полигон „ Ново село “, с присъединяване на военнослужещи от италианската бригада „ Пинероло “, многонационалната бойна група с рамкова страна Италия, на която България е страна-домакин, и военни формирования от Сухопътните войски, съобщи Дарик.

" Присъствах на това извънредно значимо обучение и мисля, чефокусът би трябвало да бъде това, което демонстрираха военнослужещитеи нашите съдружници. Само мога да кажа, чене съм обезпокоен по никакъв способи водач на партия, решила да се нарежда като опозиционна, няма да смени моето държание, допускам и държанието на кабинета. " - добави Тагарев пред публицисти.

На въпрос дали ще имаевентуална визитана украинския президент Зеленски, военният министър съобщи, четой не е в течение на никакви полемики по въпроса.

" Имах опция медийно да изразя страдание, че е изтекла такава информация -не би трябвало това да се случва, да изтича информация,тъй като Украйна е във война, президентът Зеленски е висш главнокомандващ,той съставлява интерес за съперника. " - добави Тагарев.

Той съобщи, че Зеленски еизключително скъп посетител на всички места, където успее да отиде и изрази вяра, че може да се осъществя тази опция -да пристигна в България.

" Предполагам, че една негова публична визитаще покаже, че е високо ценена помощта на България, която към този момент е направена ипотенциалът ни е евентуално за спомагателна помощ ", добави Тагарев.

По думите му, Зеленски може да поставинякакви други условия, които България ще разгледав прецизно сходство със закона.

По отношение на учението, на което военният министър участва той съобщи: " Виждаме извънреден прогрес, към този момент приказваме за форма на бригадно обучение, въпреки и не цяла бригада да играе, само че сега ние сме просто възхитени от това, което направиха над 1200 военнослужещи от седем страни - съдружници в НАТО. "

" Много по-интензивно беше учението, бяхме очевидци на маневрени бойни дейности в защита и след това в контранастъпление ", разяснява Тагарев.

По думите мутова е извънредно впечатляващои е доста значима стъпка за " подготовката ни, за създаване на потенциала за въздържане и защита на Източния фланг на НАТО, дружно с нашите съдружници ".

" Няколко пъти на полигон Ново село сме били на демонстрации, само че те бяха в състава на национална бойна група с български формирования, които са в състава на тази група и с предадени от сухопътни войски, с цел да създадем по-добър тактически фонд ", добави адмирал Евтимов.

По думите това, което са видели през днешния ден,заслужава възторженостти във връзка с мащаба си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР