Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва утре, 4 януари,

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва утре, 4 януари,
Коментари Харесай

Тагарев ще поздрави военнослужещите от контингента, участвали в оперативния резерв в Босна и Херцеговина и Косово

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще взе участие на следващия ден, 4 януари, в тържествената гала в Благоевград по посрещането на контингента, взел участие в силите на оперативния запас на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и във военната интервенция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина " Алтеа ". Ще участват още заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-майор Красимир Кънев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. На церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от министъра на защитата и от командира на СКС.

Контингентът е в състав над 100 военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски, главно от състава на Трето бригадно командване – Благоевград. Помощник-национален пълководец на контингента и пълководец на националния поддържащ детайл беше подполковник Станислав Цонев от СКС.

По време на присъединяване си в оперативния запас на Операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) българските военнослужещи изпълняваха задания за подкрепяне на напъните за възобновяване и поддържане на сигурността в Косово – наблюдаване, защита на административни здания и поддържане на сили за бързо реагиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР