Министърът на отбраната Тодор Тагарев отхвърли обвиненията на БСП за

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев отхвърли обвиненията на БСП за
Коментари Харесай

Тагарев обяви, че съпругата му е съдружник с управителя на фирма, която доставя дронове за армията

Министърът на защитата Тодор Тагарев отхвърли обвиняванията на Българска социалистическа партия за спор на ползи по отношение на поръчката за дронове за армията. 

" Висят въпроси към доставка на дронове със подозрения на присъединяване на близки и родственици на Тагарев от компанията, спечелила поръчката ", съобщи Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия по време на дебатите по вота на съмнение поради политиката в региона на защитата и националната сигурност.

Тагарев отговори, че брачната половинка му е съучастник с шефа на компания " Телесис ", която взе участие в обединяването " Български безпилотни летателни системи ", спечелило поръчката за дроновете. Министърът на защитата обаче уточни, че жена му от 20 години не е в ръководството на " Телесис " и имала дребен дял като съучастник.

Военният министър сподели още, че консорциумът е спечелил състезанието месец преди самият той да стане министър на защитата. Тагарев изреди, че процедурата е стартирала през 2019 година, през 2020 е била оповестена публичната поръчка, а офертите подадени през март 2022. На 3 май т.г., повече от месец преди да стане министър, е бил посочен изпълнителят, съобщи министърът. 

Той добави още, че когато през юли поради инфлацията компанията е поискала актуализиране на сумата, МО, към този момент под негово управление, е отказала.

Тагарев назова това " обществена и лична офанзива " от Българска социалистическа партия към него и отхвърли всевъзможен спор на ползи. По думите му, в случай че имаше подобен, то до момента социалистите щяха да са сезирали съответните институции, а не да му задават въпрос през парламентарния надзор. Готов съм с отговора на въпроса на Румен Гечев от два месеца, само че незнайно за какво не беше планувано да отговоря устно в продължение на два месеца, означи Тагарев. През това време социалистите обществено го атакували, заключи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР