Министърът на отбраната Тодор Тагарев и се срещна с украинския

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и се срещна с украинския
Коментари Харесай

От Одеса Тагарев увери Украйна в непоколебимата подкрепа на България

Министърът на защитата Тодор Тагарев и се срещна с украинския си сътрудник Олексий Резников в Одеса през вчерашния ден.

След формалните диалози на взаимна конференция българският боен министър благодари за топлото посрещане в Украйна и акцентира смисъла на персоналния контакт за подсилване на двустранното съдействие.

В подтекста на съветската експанзия против Украйна той означи, че с редата за сигурност е мощно променена, откакто през февруари 2022 година бяха атакувани основите на европейската архитектура за сигурност.

Тагарев акцентира, че България поддържа законните дейности за отбрана от съветските военни дейности и възобновяване на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна.
 България се причислява към поддръжката на Г-7 за Украйна
България се причислява към поддръжката на Г-7 за Украйна

Показва решение признато от Министерския съвет

" Руските провокации в Черно море препятстват свободното мореплаване, усилват риска от произшествия и от ескалация на напрежението. В тези условия тясната съгласуваност на напъните с крайбрежните ни съдружници Румъния и Турция има за цел да се ускори наблюдението и ситуационната ни информираност ", уточни той.

По негови думи България е солидарна с украинските старания, както на двустранна основа посредством оказване на политическа, филантропична и военно-техническа поддръжка, по този начин и в границите на участието си в НАТО, Европейски Съюз и Организация на обединените нации.

Тагарев съобщи, че взетото решение за прекосяване от двуетапен към едноетапен развой на удостоверява, че мястото ѝ е в евроатлантическото семейство.

" България ще продължи да оказва всестранна поддръжка на Украйна. Ангажиментът ни остава хладнокръвен и се основава на споделените ни полезности и вековните ни исторически връзки ", посочи още военният министър.
 Да даваме още траншове оръжие на Украйна, упорства Тагарев
Да даваме още траншове оръжие на Украйна, упорства Тагарев

Ще пращаме и Противовъздушна отбрана системата С-200 на Киев?

По информация на bTV на конференцията Тагарев е съобщил и че България може да стартира предаването на бронирана бойна техника на Украйна още тази есен . Става дума за към 100 БТР-а руски пример, които към момента се намират в складовете на българското министерство на вътрешните работи.

От своя страна министърът на защитата на Украйна благодари на България за оказаната помощ и изрази паника от дейностите на Русия в Черно море. Той открои, защото продоволствената рецесия по света е и рецесия на сигурността.

В рамките на визитата си в Одеса министърът на защитата ни бе посрещнат от генералния консул на България Светослав Иванов, организира диалози с представителите на българската диаспора и им подари български книги. По-късно той посети военна база на украинските военноморски сили и постави цветя на Паметника на починалите моряци в руско-украинската война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР