Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на САЩ Н.

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на САЩ Н.
Коментари Харесай

Тагарев: Русия използва всички средства да манипулира обществените нагласи и всява раздор в българското общество

Министърът на защитата Тодор Тагарев и посланикът на Съединени американски щати Н. Пр. Кенет Мертен откриха образованието „ Стратегически връзки “

Днес, 16 октомври, министърът на защитата Тодор Тагарев и Н. Пр. Кенет Мертен откриха образованието „ Стратегически връзки “, което се организира в интервала 16-20 октомври 2023 година в Конферентната зала на Информационния център и се провежда от дирекция „ Връзки с обществеността и протокол “ на Министерството на защитата взаимно с Училището по осведомителни действия в защитата на Съединени американски щати (US Defense Information School).

В образованието ще вземат присъединяване 25 офицери и цивилни специалисти по връзки с обществеността и обществени връзки от Министерството на защитата и Българската войска.

„ Това образование се организира в изключително подобаващ миг, защото войната през днешния ден не е единствено на бойното поле, тя е и война на хрумвания, война на усещания, война на разкази. В комплицираната среда на сигурност имаме противник, който е доста новаторски - Русия употребява исторически предпоставки и всички вероятни средства, с цел да прокарва днешните си ползи, като манипулира публичните настройки в своя изгода и всява разкол в българското общество. Това зловредно въздействие визира и Въоръжените сили и директна моя отговорност е да се погрижа то да се ограничи или въобще да изчезне в бъдеще. Считам, че благодарение на изпреварващите познания и умения по стратегически връзки бихме могли да осъществим тези наши задания. В момента сме в развой на основаване на нов модел на стратегически връзки в Министерството на защитата и българските въоръжени сили. Новият модел не планува основаване на нови структури, а усилване на съществуващия потенциал за противопоставяне на хибридното въздействие “, уточни министърът на защитата Тодор Тагарев в своето одобрение към участниците.

„ Съединени американски щати и България имат дълготрайно и трайно стратегическо партньорство. Ние работим дружно, с цел да защитим нашите общи ползи в стратегическите връзки. Всички съдружници в НАТО, в това число нашите две страни, са изправени пред предизвикването да опровергават подправени разкази и да осведомят обществото за действителните закани за сигурността и за методите за превъзмогването им. Виждам, че българското държавно управление приоритизира стратегическите връзки като главен детайл на националната сигурност. Ангажираността на министър Тагарев с днешното събитие изпраща доста мощен позитивен сигнал към всички и показва, че стратегическите връзки би трябвало да бъдат висш приоритет. Започващото през днешния ден образование е единствено една стъпка, която подхващаме дружно за увеличение на нашия потенциал. На 25 септември нашите две държавни управления подписаха Меморандум за съгласие за опълчване на дезинформацията. Още един път наблягам, че високо оценяваме българското партньорство и ангажираност за реализирането на тези цели “, акцентира в изявлението си Н. Пр. Кенет Мертен.

Това е първото от поредност образования, които се организират със съдействието на Офиса по отбранително съдействие към посолството на Съединени американски щати в София и се финансират от американското държавно управление по Програмата за задгранично военно финансиране (FMF). По време на образованието ще бъдат показани съществени похвати и техники на стратегическите връзки, битката с дезинформацията и противодействието на хибридните закани. Сред тематиките са  стратегическите връзки и връзките с обществеността по време на учения, задачи и интервенции, спешните връзки, създаване на информационни проекти, разкази, фокус тематики и послания, интервенции за въздействие, уеб интервенции, институционален отговор, следене на резултатите и разбор на въздействието.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР