Министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Сухопътните войски отбелязват тържествено своя боен празник

Министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще вземат участие в отбелязването на празника на Сухопътните войски и на 138-ата годишнина от успеха в боевете при Сливница в Сръбско-българската война. Тържеството ще се организира във Военна академия „ Г. С. Раковски “ и ще бъде намерено от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Министър Тодор Тагарев и адмирал Емил Ефтимов ще наградят военнослужещи от Сухопътните войски, отличени за проявен висок професионализъм в осъществяването на служебните си отговорности.

Датата 19 ноември е избрана за празник на Сухопътните войски с решение на Министерския съвет № 477 от 1992 година и Заповед № 3478 на министъра на защитата от 1992 година По време на Сръбско-българската война (1885 г.) на 19 ноември българската пехота организира решителното стълкновение при Сливница. Това е първата огромна победа на войската след възобновяване на българската страна от 1878 година С успеха в Сръбско-българската война е предпазен актът на Съединението сред Източна Румелия и Княжество България и правото на българския народ да живее единен и свободен.

Тържественото отбелязване на празника на Сухопътните войски ще стартира в 11.00 ч. във Военна академия „ Г.С.Раковски “.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР