Министърът на отбраната подписа днес, 21 март, заповеди за увеличаване

...
Министърът на отбраната подписа днес, 21 март, заповеди за увеличаване
Коментари Харесай

Министър Тагарев подписа заповеди за увеличаване на заплатите в МО

Министърът на защитата подписа през днешния ден, 21 март, заповеди за увеличение на главните хонорари на военнослужещите и цивилните чиновници от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

Натрупаното нарастване с 10% на главните хонорари, считано от 1 януари 2024 година, ще бъде изплатено със заплатите за април. За тази цел през годината ще бъдат изразходвани 80% от обезпечените с Постановление № 58 180 милиона лв. от бюджета за защита. Останалите 20% ще бъдат разпределени за хонорари, в сходство с резултатите от провеждащия се Стратегически обзор на отбранителната политика, предпочитано за: попълване на заявените формирования с висока степен на готовност; длъжности с дефицитни специалности във въоръжените сили; увеличение на възнагражденията на IT експерти в осведомителната сфера със отговорности по създаване, авансово изследване, акомодация, внедряване, образование, паралелна обработка и поддръжка на софтуер; за увеличение на спомагателното заплащане за езикови умения според STANAG 6001. 

С поредната политика за повишаване на приходите на хората в защитата се цели повишение на интереса към военната работа и задържане на стимулирани и висококвалифицирани експерти в бранш „ Отбрана “, оповестиха от пресцентъра на МО.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР