Министърът на отбраната на Южна Корея каза, че ще настоява

...
Министърът на отбраната на Южна Корея каза, че ще настоява
Коментари Харесай

Южна Корея обмисля спиране на военния пакт на Северна Корея след атаката на Хамас

Министърът на защитата на Южна Корея сподели, че ще упорства за прекъсване на междукорейското военно съглашение от 2018 година, с цел да възобнови наблюдението на фронтовата линия на съперничещата Северна Корея, защото изненадващата офанзива против Израел от страна на Хамас породи опасения в Южна Корея по отношение на сходни набези от страна на Севера.

Разговаряйки с кореспонденти в Сеул във вторник, южнокорейският министър на защитата Шин Уон-сик цитира насилието в Израел и Газа, с цел да подчертае нуждата от усилване на наблюдението на Севера.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Какво се случва в Израел и Газа? Поглед към войната с Хамас Борбата с Хамас стопира израелските митинги, само че политическото разделяне остава Какво е Хамас? Просто управление за въоръжената палестинска формация Защо палестинската формация Хамас предприе офанзива против Израел? Всичко, което би трябвало да знаете завършек на списъка

Шин беше назначен от президента Юн Сук Йол в събота.

Споразумението, реализирано по време на къс интервал на дипломация сред някогашния демократичен президент на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейския водач Ким Чен Ун, сътвори буферни зони по сухопътните и морските граници и неразрешени за полети зони над границата, с цел да се предотвратят конфликти.

Шин беше изключително сериозен към неразрешените за полети зони на междукорейското съглашение, което съгласно него пречи на Южна Корея да употребява пълноценно своите средства за въздушно наблюдаване в миг, когато нуклеарните закани от Северна Корея нарастват.

Отношенията сред Кореите се утежниха след неуспеха на по-мащабните договаряния сред Вашингтон и Пхенян през 2019 година по отношение на програмата за нуклеарни оръжия на Севера.

Северна Корея заплаши да се откаже от съглашението от 2018 година, като в същото време форсира ракетните тествания до рекордно движение, което накара консерватора Юн да заеме по-твърда позиция по отношение на Пхенян, в сравнение с неговия гълъбов предходник.

Въпреки че Южна Корея ще отнеме комплициран юридически развой, с цел да се откаже изцяло от съглашението, паузата на съглашението ще изисква единствено решение от съвещание на кабинета, сподели Шин.

„ Хамас атакува Израел и Република Корея е под доста по-голяма опасност “, сподели Шин, базирайки се на формалното име на Южна Корея.

„ За да се противопоставим на [тази заплаха], ние би трябвало да следим [севернокорейските военни движения] с нашите средства за наблюдаване, с цел да получим предварителна информация дали те приготвят провокации или не “, сподели той.

„ Ако Израел беше пуснал самолети и дронове, с цел да поддържа непрестанно наблюдаване, мисля, че може би нямаше да бъдат ударени по този начин. “

Коментарите на Шин евентуално ще провокират гневни рецензии от демократичната съпротива на Южна Корея, която разказа съглашението като защитен клапан сред Кореите, до момента в който връзките не престават да се утежняват.

Не е имало огромни конфликти сред Кореите, откогато съглашението беше реализирано през септември 2018 година Но Южна Корея предишния ноември упрекна Севера в нарушение на условията на съглашението за понижаване на напрежението, когато изстреля ракета покрай обитаем южнокорейски остров покрай техните морска граница, задействайки сирени за въздушна офанзива и принуждавайки жителите да се изтеглят.

През юни 2020 година Северна Корея взриви празен междукорейски офис за връзка в севернокорейския граничен град Каесон, с цел да показва гнева си от нежеланието на Южна Корея да попречи на своите цивилни деятели да разнасят през границата пропагандни листовки против Пхенян. < /p>

Севернокорейските войски също гръмнаха и убиха южнокорейски държавен чиновник, който беше открит да се носи покрай тяхната морска граница през септември същата година.

Напрежението на Корейския полуостров е в най-високата си точка от години, защото темпото както на оръжейните демонстрации на Северна Корея, по този начин и на комбинираните военни учения на Съединените щати с Южна Корея и Япония се ускориха в дуел.

Министерството на защитата на Южна Корея съобщи, че атомният самолетоносач USS Ronald Reagan и неговата ударна група ще дойдат в южнокорейското континентално пристанище Пусан в четвъртък в последната проява на мощ на съдружниците против Северна Корея.

Министерството сподели, че ударната група 5 на Reagan's Carrier Strike Group е провела взаимно образование с военноморските сили на Южна Корея и Япония в понеделник и вторник във води покрай южния южнокорейски остров Джеджу.

Ким, от своя страна, покачва видимостта на своите партньорства с Москва и Пекин, до момента в който се пробва да излезе от дипломатическата изолираност и да включи Пхенян в обединен фронт против Вашингтон.

Скорошни търговски сателитни фотоси демонстрират внезапно нарастване на железопътния трафик по границата сред Северна Корея и Русия, което демонстрира, че Северът доставя муниции на Русия, с цел да подхранва войната на президента Владимир Путин против Украйна, Beyond Parallel, уеб страница, ръководен от основаната във Вашингтон Центърът за стратегически и интернационалните проучвания, се споделя в отчет предходната седмица.

Спекулациите по отношение на вероятен проект на Северна Корея да запълни запасите от муниции на Русия, изтощени в продължителната война с Украйна, се разгоряха предишния месец, когато Ким пътува до Русия, с цел да се срещне с Путин и да посети основни военни обекти.

Чуждестранни чиновници подозират, че Ким търси съвременни съветски оръжейни технологии в подмяна, с цел да ускори нуклеарната си стратегия.

Очаква се Северна Корея да направи третия си опит да изстреля боен шпионски спътник този месец след поредни неуспехи през последните месеци, защото Ким акцентира значимостта на придобиването на галактически разследващи потенциали за наблюдаване на американски и южнокорейски военни придвижвания и възстановяване на опасност от неговите ракети, способни да носят нуклеарно оръжие.

В публицистична публикация, оповестена в понеделник, южнокорейският вестник JoongAng Ilbo прикани Южна Корея да вземе поучения от неуспехите на Израел да предотврати офанзивата на Хамас, като в същото време ускори готовността си против евентуална севернокорейска експанзия.

Източник: Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР