Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар заяви, че сирийските

...
Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар заяви, че сирийските
Коментари Харесай

Tурски министър: Сирия трябва да спре с атаките в северозападната част на страната

Министърът на защитата на Турция Хулуси Акар съобщи, че сирийските държавни сили би трябвало да спрат офанзивите в Северозападна Сирия, заяви Ройтерс, базирайки се на Анадолската организация.

Сирийската войска, подкрепена от съветски въздушни сили, предприе сухопътни интервенции тази седмица против южния фланг бунтовническа зона, обхващата Идлиб и елементи от прилежащи провинции.

Акар съобщи, че сирийские сили би трябвало да се върнат в териториите, контрактувани в интернационалното съглашение в Казахстан за понижаване на враждебните дейности и жертвите.

Хуманитарните проблеми нарастват всеки ден и от ден на ден се трансформират в злополука, сподели той.

Акар съобщи също, че нападенията са опасност за сигурността на наблюдателните постове на Турция в северозападната част, където Турция патрулира.

Ние чакаме Русия да предприеме ефикасни и решителни дейности, с цел да накара силите на режима да прекратят офанзивите по южната част на Идлиб и неотложно да се върнат в границите, избрани от съглашението в Астана, съобщи Акар.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации бе осведомен при закрити врата в петък за обстановката в северозападна Сирия. След това 11 от 15 членки, измежду които Съединени американски щати, Франция и Англия, взаимно осъдиха убийствата на цивилни и предизвестиха за допустима филантропична рецесия в Идлиб.

Ние сме разтревожени от разселването на 150 000 души, както и от нападенията против на обитаеми центрове и гражданска инфраструктура, в това число лечебни заведения и учебни заведения, съобщи белгийският дипломат в Организация на обединените нации от името на 11 членки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР