Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че Контактната

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че Контактната
Коментари Харесай

САЩ и съюзниците обсъждат планове за увеличаване на производството на боеприпаси

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че Контактната група за защита на Украйна, която организира онлайн съвещание във вторник, е разискала незабавната потребност на Украйна от муниции. Това заяви Би Би Си.

„ Обсъдихме проектите за увеличение на производството както на национално, по този начин и на многонационално ниво като част от самодейността на Европейския съюз за произвеждане на повече муниции “, съобщи Лойд Остин.

Съединени американски щати и Европа работят интензивно, с цел да обезпечат на Украйна боеприпасите, от които тя ще се нуждае за продължителна контраатака против Русия, а западните страни бързат да усилят производството.

Както Си Ен Ен към този момент заяви, намаляването на запасите от артилерийски муниции е сигнален сигнал за НАТО, защото алиансът не е бил задоволително квалифициран за опцията от продължителна война в Европа след десетилетия на условен мир.

Миналата седмица английският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че никой в НАТО не се е питал какво ще се случи, в случай че тази война, която се очакваше да бъде къса, се проточи дълго време.

Арсеналите на Съединени американски щати по света разполагат с избран наложителен ресурс от незабавни муниции, с които военните нямат желание да се разделят. Обемът на тези ресурси е систематизиран.

Според военните обаче Вашингтон към този момент се доближава до тази граница, като продължава да доставя Украйна със 155-милиметрови муниции. Съединени американски щати започнаха да усилват производството на тези снаряди предходната година, когато стана ясно, че войната ще се проточи доста по-дълго от предстоящото.

Но ще са нужни години, с цел да се доближи всеобщо произвеждане на боеприпасите до задоволително равнище, съобщи съветникът по националната сигурност Джейк Съливан пред CNN в неделя.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР