Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин снощи все още

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин снощи все още
Коментари Харесай

Крили от Байдън в продължение на дни, че военният министър е в интензивно отделение

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин нощес към момента бе приет в болница на фона на появилите се детайлности за това, че основни лица, вземащи решения, даже президентът Джо Байдън, са били държани в незнание в продължение на дни, че шефът на Пентагона е в интензивното поделение на медицинския център на армията " Уолтър Рийд ", съобщи Асошиейтед прес.

Неразкриването на хоспитализацията на Остин от страна на Пентагона отразява зашеметяваща липса на бистрота по отношение на болестта му, неговата съвестност и по кое време той може да бъде изписан. Подобна мистериозност в миг, когато Съединени американски щати се занимават с безчет рецесии в региона на националната сигурност, опонира на нормалната процедура, разяснява АП.

Високопоставен американски чиновник в региона на защитата съобщи, че заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс е била известена едвам в четвъртък, че Остин е приет в болница от 1 януари. След като била известена, Хикс почнала да приготвя изказвания, които да изпрати до Конгреса, и възнамерявала да се върне във Вашингтон, сподели служителят. Хикс била в отпуск в Пуерто Рико, само че имала със себе си информационно съоръжение, с цел да поддържа връзка и още във вторник е била натоварена с някои отговорности на равнище министър, написа Българска телеграфна агенция.

От Пентагона не оповестиха дали Хикс е получила пояснение за какво поема някои от отговорностите на Остин, само че краткотрайното прекачване на пълномощия не е извънредно и съгласно служителят не е извънредно и пълномощията да се трансферират без в детайли пояснение.

Байдън също не е бил известен незабавно за хоспитализацията на Остин и бил осведомен в четвъртък от своя консултант по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан. Това настояват трима души, осведомени с хоспитализацията, говорили пред АП при изискване за анонимност.

В свое изказване, оповестено в събота вечерта, Остин пое отговорност за забавянето на уведомяването.

" Признавам, че можех да свърша по-добра работа, с цел да осигуря уместно информиране на обществеността. Поемам ангажимент да се оправя по-добре ", съобщи Остин, признавайки за подбудените опасения по отношение на прозрачността.

70-годишният Остин остава в болница заради затруднения след планова здравна процедура, съобщи прессекретарят му. В изказването си Остин сподели, че се възвръща и чака скоро да се върне в Пентагона, само че не даде други детайлности за болестта си.

Сенатор Роджър Уикър, най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по въоръжените сили, съобщи, че този епизод подкопава доверието в администрацията на Байдън и прикани министерството неотложно да даде на законодателите " цялостен доклад на обстоятелствата ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР