Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отмени задължителната ваксинация

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отмени задължителната ваксинация
Коментари Харесай

Пентагонът отмени задължителната ваксинация срещу Covid-19

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин анулира наложителната имунизация против Covid-19 в американската войска.

Това е стъпка, която Конгресът наложи поради неговите възражения като част от законопроекта за разноските за защита през 2023 година

В меморандум за анулацията на наложителната имунизация - по силата на който съгласно Пентагона над 8000 военнослужещи са били уволнени поради отвод да я изпълнят - Остин написа, че " надълбоко се гордее " с напъните на Министерството на защитата за битка с Covid-19.

" Подобрихме здравето на нашите военнослужещи и готовността на силите и предоставихме животоспасяваща помощ на американския народ ", написа той.

В меморандума се споделяше също, че министерството ще продължи да предизвиква имунизирането и подрежда на командирите, че имат " отговорността и пълномощията да запазят непреодолимите ползи на министерството при осъществяването на задачата ".

" Тази отговорност и власт включва опцията за поддържане на военната подготвеност, сплотеността на подразделенията, положителния ред и дисциплинираност, както и здравето и сигурността на устойчивите взаимни сили ", се прибавя в нея.

Личният състав, който е бил отхвърлен от армията само вследствие на отвод от имунизация, може да подаде молба за смяна на характерностите на уволненията си се споделя в бележката, само че не се загатва за възобновяване - стъпка, към която се стремяха някои републикански законодатели.

Изискването за преустановяване на наложителната коронавирус имунизация в Закона за националната защита (National Defense Authorization Act - NDAA) за финансовата 2023 година е победа за републиканците.

Членове на партията упорстваха за унищожаване й и заплашваха да задържат законопроекта, в случай че не се анулира условието за имунизиране.

Представителят на републиканците Кевин Маккарти, който в това време стана ръководител на Камарата на представителите, твърдеше, че задължението въздейства на набирането на новобранци - изказване, което Пентагонът оспори.

Остин съобщи, че " не е видял никакви твърди данни, които директно да свързват наложителната имунизация против ковид с резултат върху набирането на бойци "./БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР