Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, който се завърна

...
Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, който се завърна
Коментари Харесай

Сърбия залага на руското оръжие

Министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин, който се завърна от Русия след диалози със своя сътрудник Сергей Шойгу за доставянето на четири транспортни хеликоптера Ми-17 и четири бойни Ми-35, в посещение на сръбската „ Тв Прва “ удостовери, че те ще дойдат в Сърбия в края на тази или началото на идната година, предава скопският ефирен канал „ Сител “.

Вулин добави, както предава кореспондентът на МИА в Белград, че през идващите няколко дни ще бъдат „ контрактувани и последните механически елементи “, както и че Сърбия ще подпише контракт за доставка на нови самолети МиГ-29 с Беларус.

Докато беше в Москва, Вулин съобщи пред РИА Новости, че Сърбия беседва с Русия и Беларус за снабдяване на нови изтребители МиГ-29, на основата на правилото, „ колкото по-бързо, толкоз по-добре “.

Според портала T6 (Tango six), сръбският министър е разговарял в Москва и за по-нататъшната поддръжка и рационализация на миговете, танковете Т-72 и бронираните машини на пехотата БМП-2, както и на избрани разновидности противовъздушно въоръжение.

Бившият министър на защитата на Сърбия Зоран Джорджевич съобщи, през януари 2017 година, че Минск ще подари на Белград осем изтребителя МиГ-29 и две системи за Противовъздушна отбрана Бук “, както и че се договаря за придобиване на две системи за Противовъздушна отбрана С-300 от арсенала на беларуската армия.

Преди три месеца Александър Вулин съобщи за РТС, че Белград ще стартира интензивни договаряния с Русия за закупуване на шест многоцелеви хеликоптера Ми-17.

Според военния анализатор Мирослав Лазински, Сърбия чака да ѝ бъдат доставени от Русия 30 осъвременени танкове Т-72, 30 бойни разследващи патрулни машини БРДМ-2, а има и огромна вяра да се контракти и съветско съоръжение за набавяните от Беларус системи за Противовъздушна отбрана С-300, както и други 6 самолета МиГ-29.

Миналата година в Сърбия от Русия дойдоха шест изтребителя МиГ-29, които към момента се ремонтират и не са в оперативна приложимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР