Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин коментира в

...
Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин коментира в
Коментари Харесай

Остин: САЩ и Израел ще се изправят срещу агресията на Иран

Министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин разяснява в четвъртък, че той и израелският министър председател Бенямин Нетаняху са се съгласили, че двете страни би трябвало да покачат равнището на съдействие , с цел да се изправят против иранската експанзия , съгласно прессъобщение на Пентагона .

Говорейки в Тел Авив с Нетаняху, Остин също предизвести, че Русия може да реши да даде технологии на Иран в подмяна на неговата помощ  в спора в Източна Европа.
 Нетаняху: Израел има право да се пази от ирански нуклеарни офанзиви
Нетаняху: Израел има право да се пази от ирански нуклеарни офанзиви

Нетаняху отговори по този начин на забележките на ръководителя на МААЕ Рафаел Гроси

Що се отнася до проблемите в Близкия изток, Остин уточни, че Израел има правото да се пази против тероризма и прикани за деескалация и " прекъсване на едностранните дейности, които подкопават " работата с палестинци и израелци за решение с две страни.

Министърът също по този начин удостовери стоманения ангажимент на Съединени американски щати към сигурността и качественото военно преимущество на Израел .

Остин удостовери уговорката на Съединени американски щати в никакъв случай да не разрешават на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие . Лидерите също разискаха провокациите пред районната сигурност и опциите за разширение на районните партньорства на Израел.

По време на срещата секретарят Остин също акцентира смъртоносните последствия от разширението на военното съдействие на Русия с Иран в Украйна , където потреблението на смъртоносни атакуващи дронове убива почтени цивилни и негативните последствия, които тази наклонност основава за района на Близкия изток - в това число Русия, предоставяща технологии на Иран в подмяна на неговата помощ.
 Sky News: Иран скрито доставя на Русия патрони, ракети и снаряди
Sky News: Иран скрито доставя на Русия патрони, ракети и снаряди

Русия е получила два кораба с боеприпаси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР