Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу каза, че думите

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу каза, че думите
Коментари Харесай

Шойгу вижда изключителна опасност в думите на Украйна за ядрени оръжия

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу сподели, че думите на украинския президент Владимир Зеленски за желанието да се върне статута на нуклеарна страна са извънредно рискови , оповестява ТАСС.

" Искам да насоча вниманието на членовете на Съвета за сигурност към изказването на господин Зеленски, че те одобряват и биха желали да си възвърнат статута на нуклеарна страна , няма да кажа страна, а страна . Това е извънредно рисково за няколко аргументи ", сподели Шойгу, изказвайки се на съвещанието на Съвета за сигурност, което се организира от съветския президент Владимир Путин.

Според министъра през дългите години на руска власт и като част от Съветския съюз Украйна е основала благоприятни условия за основаване на такива оръжия и такива носители.
 Украйна съжалява, че се е отказала от нуклеарните оръжия
Украйна съжалява, че се е отказала от нуклеарните оръжия

Съединени американски щати, Англия и Русия трябвало да намерят съответна гаранция за сигурност за страната

" Между другото, в случай че споменем, че тактическите оръжия, нуклеарните оръжия се намират на територията на Германия, тогава те могат да се появят тук и възнамеряват да се появят на тези носители, които към този момент съществуват през днешния ден ", давайки образец с " Точка-У ".

" Има техника, има технологии, има експерти, които могат и имат опция , съгласно нас, доста повече от опциите на Иран и Северна Корея , за които се приказва на всички равнища ", добавя Шойгу.

В събота на конференцията по сигурността в Мюнхен Зеленски сподели, че е упълномощил на външното министерство да свика среща на върха на страните, участващи в Будапещенския меморандум . Според него, в случай че това не се реализира или не даде на Украйна гаранции за сигурност, тогава меморандумът ще бъде приет от Киев за недействителен. Будапещенският меморандум е подписан на 5 декември 1994 година от водачите на Украйна, Русия, Англия и Съединени американски щати .

Съгласно този документ Украйна отстрани нуклеарния си боеприпас, а Русия, Съединени американски щати и Англия подсигуряват сигурността на Киев .
 Съединени американски щати: Русия има лист с украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери
Съединени американски щати: Русия има лист с украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери

Вашингтон изпрати предизвестие до ООН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР