Министърът на отбраната на Полша подписа в сряда сделка за

...
Министърът на отбраната на Полша подписа в сряда сделка за
Коментари Харесай

Полша подписа сделка за закупуване на 2-ра партида американски танкове Abrams

Министърът на защитата на Полша подписа в сряда договорка за закупуване на втора партида американски съществени бойни танкове Abrams , до момента в който Варшава ускорява отбранителните си качества и ускорява военното съдействие с Вашингтон в светлината на войната на Русия в прилежаща Украйна, оповестява АП.

Длъжностни лица споделиха, че Полша е първият съдружник на Съединени американски щати в Европа, който ще получи танкове Abrams .
 Полша купува още 116 танка от Съединени американски щати
Полша купува още 116 танка от Съединени американски щати

Машините би трябвало да бъдат доставени при започване на 2023 година

Министърът на защитата Мариуш Блашчак подписа договорката за 1,4 милиарда $ във военна база във Весола, покрай Варшава. Споразумението планува доставката на 116 танка M1A1 Abrams със съответното съоръжение и логистика от тази година .

" Ние укрепваме въоръжените сили на Полша, укрепваме стоманения пестник на полската войска, с цел да увеличим силата за въздържане на агресора ", сподели Блашчак, който е и вицепремиер.

Той сподели, че съдействието сред Полша и Съединени американски щати укрепва сигурността на целия район и изключително на източния фланг на НАТО .

На церемонията по подписването участваха заместник-ръководителят на задачата на Съединени американски щати в Полша Даниел Лоутън и американският бриг. Ген. Джон Лубас, заместник-командир на 101-ва въздушнодесантна дивизия, елементи от която са ситуирани в югоизточна Полша покрай границата с Украйна.

Лоутън сподели, че партньорството сред Съединени американски щати и Полша " в никакъв случай не е било по-важно " и че договорката за танковете е част от обещанието на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да даде " незабавно нашите най-силни и надеждни военни качества на Полша ".

Сделката следва миналогодишното съглашение на стойност 4,7 милиарда $ за придобиването на 250 осъвременени танка M1A2 Abrams , които ще бъдат доставени през 2025-26 година

Полша също чака доставка на американски артилерийски системи HIMARS и към този момент получи Patriot .

Полша е подписала и други многомилиардни покупко-продажби за незабавна покупка на танкове, гаубици и бойни самолети от Южна Корея . През декември дойде първата доставка на танкове и гаубици.

Част от оръжията ще компенсират оръжията, които.
 Полша купува танкове Hyundai и оръдия Hanwha за 5,76 милиарда $ от Южна Корея
Полша купува танкове Hyundai и оръдия Hanwha за 5,76 милиарда $ от Южна Корея

Цялата договорка се прави оценка на 15 милиарда долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР