Министърът на отбраната на Китай е отстранен от поста след

...
Министърът на отбраната на Китай е отстранен от поста след
Коментари Харесай

Уволнен е министърът на отбраната на Китай

Министърът на защитата на Китай е отхвърлен от поста след седмици на спукалиции, че го чака същата орис като тази на някогашния министър на външните работи Цин Ган.

Ли Шанфу е изпратен в оставка, заяви формалната организация " Синхуа " без да показва претекстове за това решение, написа изданието South China Morning Post.

Генерал Шанфу е глобен от Съединени американски щати и в средата на септември " Файненшъл таймс " твърдеше, базирайки се на свои източници, че по данни на американското разузнаване против него има следствие и той е отхвърлен от поста. Той не се е появявал обществено от края на август насам.

След отстраняването на Цин Ган в края на юли и промяната му без пояснения с предшественика му Ванг И това е втората счита на толкоз висок и значим пост в Пекин за последните три месеца. Решението е утвърдено от Постоянния комитет на Народния конгрес на Китай.

Съобщението на " Синхуа " идва броени дни преди идването в Пекин на делегация на Пентагона за присъединяване във конгрес за районна сигурност с упования да бъде възроден спрелият разговор сред военните от двете страни.

За разлика от сътрудниците си на Запад китайските министри на защитата и външните работи са основни реализатори на решения, само че не са измежду най-високопоставените в Пекин, взимащи решения, разяснява South China Morning Post. Но те са членове на Държавния съвет (правителството), а Ли Шанфу - и на Централната военна комисия (управляваща Китайската национална армия), където е трети след ръководителя - президентът Си Цзинпин. и зам.-председателите Хъ Вейдонг и Жанг Юша.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР