Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант каза в неделя,

...
Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант каза в неделя,
Коментари Харесай

Израел: Ако Хизбула избере пътя на войната, ще плати много тежка цена

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант сподели в неделя, че страната му няма интерес да води война на северната си граница и че в случай че ливанската формация „ Хизбула “ се въздържа, то и Израел ще поддържа статуквото по границата, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Престрелките по границата сред Израел и Ливан през последната седмица провокираха опасения, че борбите с „ Хамас “ в Газа може да ескалират в по-широк спор.

В неделя следобяд сирените за въздушна паника прозвучаха в Северен Израел, а жителите се насочиха към убежищата. Израелската войска заяви, че е прехванала пет от девет ракети, изстреляни от Ливан. Израелската страна отвърна с артилерийски удари по зоните, откъдето са пристигнали ракетите.

„ Ние нямаме интерес от война на север. Не желаеме да ескалираме обстановката “, сподели Галант пред публицисти. „ Ако „ Хизбула “ избере пътя на войната, ще заплати доста тежка цена. Много тежка. Но в случай че покаже въздържаност, ние ще зачетем това и ще запазим обстановката такава, каквато е “, добави израелският министър на защитата.

В неделя вечер Израел нанесе нови удари по цели на „ Хизбула “, само че не стана ясно дали те са в отговор на нов обстрел от Ливан.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР