Министърът на отбраната на Австралия заяви във вторник, за да

...
Министърът на отбраната на Австралия заяви във вторник, за да
Коментари Харесай

Австралия: Американските ядрени подводници са необходими за противодействие на китайската милитаризация

Министърът на защитата на Австралия съобщи във вторник, с цел да се закупи договорка за закупуване на подводници за офанзива на нуклеарно зареждане от Съединените щати е нужна за противопоставяне на най-голямото стандартно военно струпване в района след Втората международна война , предава „ Асошиейтед прес “.

Австралийските чиновници обявиха, че договорката ще коства до 245 милиарда $ през идващите три десетилетия и ще сътвори 20 000 работни места. Това идва в миг, когато Китай бързо построява личните си военни структури.

Министърът на защитата на Австралия Ричард съобщи, че е полагал големи дипломатически старания в продължение на месеци преди оповестяването на договорката в понеделник, в това число да направи повече от 60 позвънявания към районни и международни водачи. Марлес разяснява:

„ Австралия даже беше предложила да задържи Китай в цикъла. Предложихме брифинг. Не съм взел участие в брифинг с Китай. “

Попитан от кореспонденти дали Китай е отхвърлил брифинга или въобще да даде пояснение, Марлес отговори:

„ Не съм наясно с този отговор. “

Без съответно споменаване на Китай, Марлс посочи, че Австралия би трябвало да реагира на военното струпване в Тихия океан. Той изрази мнението:

„ Неуспехът да го създадем ще ни бъде наказан от историята. “

Китай съобщи, че договорката съставлява съществени опасности за нуклеарно разпространяване и подтиква конкуренцията за оръжие.

„ Призоваваме Съединени американски щати, Англия и Австралия да се откажат от манталитета на студената война и играта с нулева сума, правилно извършват своите интернационалните отговорности и вършат повече, с цел да допринесат за районния мир и непоклатимост “ , съобщи представителят на министерството на външните работи Мао Нинг по време на ежедневния брифинг в четвъртък.

Марлс удостовери, че Австралия има намерение да усили военните си благоприятни условия и да харчи повече за защита в бъдеще, нещо, за което искаше да бъде транспарантно. Той добави:

„ Знаете ли, нашата угриженост за други военни натрупвания е, че те се случват по метод, който е непрогледен и където съседите са оставени неспокойни за какво това се случва. Ето за какво ние стигнахме до такива старания, с цел да изясним тъкмо за какво подхващаме стъпките, които подхващаме. “

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи договорката в Сан Диего дружно с австралийския министър председател Антъни Албанезе и английския министър председател Риши Сунак . Албанезе тогава разяснява, че съглашението „ съставлява най-голямата единична инвестиция в способността на защитата на Австралия във цялата ни история “ .

Австралия купува три и вероятно до пет лодки от клас Вирджиния като част от договорката. Съгласно по този начин нареченото партньорство AUKUS , във Англия ще бъде построено бъдещо потомство подводници и в Австралия с американската технология и поддръжка. Страната пресмята, че договорката ще ѝ коства сред 268 милиарда и 368 милиарда австралийски $ (178-245 милиарда долара).

Байдън акцентира, че корабите няма да носят нуклеарни оръжия от всевъзможен тип. Албанезе изясни, че не счита, че договорката ще ускори връзките му с Китай, за която той означи, че се е подобрил през последните месеци.

Сделката за скрито ходатайство на AUKUS включва анулирането на австралийското държавно управление на контракт за 66 милиарда $ за построен френски флот от стандартни подводници, който провокира дипломатически ред в Западния съюз, който лиши месеци, с цел да се поправи.

Във вторник Марлес изглеждаше припрян да продължи с това, което към този момент е осведомено. Той изясни:

„ В действен смисъл ние построяваме връзките си с Франция, с доста по-сериозно движение на военни извършения, с доста по-голям достъп до нашите бази на австралийския континент, само че и френски бази в Тихия океан и в действителност в Индийския океан. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР