Министърът на отбраната Красимир Каракачанов определи твърденията, че армията ни

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов определи твърденията, че армията ни
Коментари Харесай

Каракачанов с много силни думи за армията, защити военните

Министърът на защитата Красимир Каракачанов дефинира изказванията, че армията ни може да извършва единствено отчасти функционалностите, предоставени й от Конституцията, като " политически спекулации ".

В изявление за БНР Каракачанов акцентира, че е отдръпнал отчета за положението на въоръжените ни сили, признат от служебния кабинет, в който се посочваше такава дефиниция.

" Да, компликации има и това са компликации, свързани с недооценяването на ролята и смисъла на Българската войска и то не от през вчерашния ден и от през днешния ден, а от 25-26 години насам ", сподели той.
По думите му за тези години Българската войска непрекъснато се намира в някакви промени, редуцира се персоналният й състав, не се закупува нова техника, не се ремонтира наличната материална база. Затова съгласно него в един миг се оказва, че за рационализация би трябвало да извадим ужасно доста пари.

3 милиарда и 520 милиона лв. - и това се случва, тъй като хронично 20 години нищо не е осъвременено и нищо ново не е закупувано в Българската войска. Напротив - унищожавано е, не е подържано и е гледано надменно, сподели още военният министър.

Красимир Каракачанов уточни, че ще упорства за разсрочено заплащане на тези над 3,5 милиарда лв., предопределени за първия стадий на модернизацията на армията.

" След което ще би трябвало да дадем още толкоз за втората част от модернизацията и още най-малко 1 милиард - 1,5 милиарда за въоръжение на тази техника ", пресметна той

Министърът акцентира, че страната ни има личен механически запас, който може бъде осъвременен и употребен при модернизацията на въоръжените ни сили.

По думите му ще се търси запас за ремонта на 15 самолета " Миг " -29. Това, че ще купуваме нова техника не значи, че би трябвало да зарежем дефинитивно и да унищожим остарялата, добави военният министър.

Каракачанов сподели, че макар недоимъка в Българската войска българските военни са се показали доста по-добре (на ученията - бел. ред.) от някои представители на партньорски армии, в които и заплащането е доста по-високо и техниката е доста по-модерна.

Той разяснява и тематиката за контракта за добросъседство с Македония, който е планувано да бъде подписан при започване на идващия месец, като акцентира, че документът би трябвало да се подпише, само че България не е склонна на отстъпки и няма да разреши намесата на други страни, включително и прилежащи, във вътрешните си работи.

Министърът на защитата назова необяснимо мълчанието на турското външно министерство за българските жители, включени в черен лист и със възбрана за влизане в Турция: " Тези 77 индивида можем да гадаем какви са. Най-вероятно са хора, които са подлагали на критика събитията в Турция или имат някакво отношение към тези тематики, а е допустимо и да са някакви политически съперници - можем единствено да гадаем ".

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/07/23/armiiata-ni-moje-da-izpylniava-zadachite-si-ubeden-e-karakachanov.348177

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР